Változások a szerzõdéshosszabbításokban

Ezt követõen csak akkor kezdenek egyeztetésbe egy játékos szerzõdésének meghosszabbításáról, ha a kontraktusból már csak egy év van hátra, ellenben a korábbi, 2 évvel a szerzõdés lejárta elõtt megkezdett tárgyalásokkal.


Egyértelmû rizikót vállal a Manchester United és vezetõsége, amikor a jövõben Sir Alex Ferguson együttesének kulcsembereivel kapcsolatban új politikát alkalmaz, amellyel céljuk a szerzõdéshosszabbítások kitolásával fontmilliók megtakarítása.

 

A leginkább érintett Dimitar Berbatov, Darren Fletcher, Michael Carrick és Park Ji-sung lehet a klub tulajdonosai által meghatározott új irányelvnek, ugyanis a Glazer család felülírta azt a korábbi elvet, hogy a klub játékosaival két évvel szerzõdésük lejárta elõtt tárgyalásokba kezd a hosszabbítással kapcsolatban.

 

Ehelyett a klub vezetõsége késõbbre, egészen pontosan addigra halasztja, amíg játékosainak mindössze egy év marad hátra szerzõdésükbõl, akkor amikor piaci értékük már jóval kisebb. Korábban, mikor a klub még részvénytársaságként üzemelt, az volt a legfõbb preferencia, hogy a játékosokat minél elõbb sikerüljön magukhoz láncolni, lehetõleg minél több idõre, ezért alakult ki a 2 évvel korábbi egyezkedés metódusa, hiszen ez volt a részvényesek érdeke is, akik így biztonságban tudhatták klubba fektetett értékeiket.

 

A Glazer rezsim alatt azonban ez most megváltozik, hiszen az amerikai tulajdonosok és a klub ügyvezetõ-igazgatója, David Gill közösen úgy döntött, hogy nem növelik feleslegesen a fizetésekre kiadott összeget, ha szükségtelen. Ez azonban azt a rizikót rejti magában, hogy a Manchester Unitedbõl ingyen távozhatnak játékosok szerzõdésük lejártával, vagy alacsonyabb összegért lesznek megszerezhetõek szerzõdésük közeli lejárta miatt, bár a vezetõség úgy gondolkozik, hogy azon játékosok, akik az új rendelkezés hatálya alá esnek, úgyis az Old Traffordon szeretnének maradni.

 

 

 

 

Aki kevésbé mutat hajlandóságot a maradásra, vagy nagy kísértést jelent számára, hogy egy másik csapatba igazoljon, azoknál természetesen az új vezetés nem kicsit veszélyes játékát félre kell tenni. Ilyen például Wayne Rooney esete, akivel már régen megkezdõdtek a tárgyalások szerzõdése meghosszabbításáról, amellyel a klub valaha volt legjobban fizetett játékosává válhat. Hasonló cipõben járt Nemanja Vidic is, akinek bár 2012-ig szóló szerzõdése volt Manchesterben, a klub vezetõsége nem teketóriázhatott a spanyol klubok által csábított védõ esetében, és gyorsan plusz két évvel, 2014-ig hosszabbítottak vele. A helyzet hasonló lehet Patrice Evra esetében is, aki a világ egyik legjobb balhátvédjeként komoly kérõkre számíthat, szerzõdése pedig még két évig köti az Old Traffordra.

 

Berbatov, Fletcher, Carrick és Park számára nem lehet teljesen tiszta saját helyzetük, és talán jövõ nyárig várniuk kell a klub által kidolgozott új szerzõdéstervezetük kézhez kapásával. Összességében nyolc játékos szerzõdése jár le 2012-ben, köztük Andersoné és John O'Sheaé is, akik szintén nem tartoznak a klub prioritásai közé.

 

Nem az elsõ nagy változás lesz a Glazer-éra alatt a klub játékospolitikájában, ugyanis már korábban fogadták el azt az elvet, hogy a klub 26 évnél idõsebb játékosért nem ad ki nagyobb összeget, mivel véleményük szerint kevés, vagy egyáltalán nincs esélye, hogy eladásából pénzt lehet látni egy 30-as éveiben járó játékosért. Dimitar Berbatovot 27 éves korában 30.75 millió fontért igazolta a Manchester United a Tottenham Hotspurtõl, de õ még kivételnek számított, Gill szavaival élve, "az utolsó mohikán".

 

Ehelyett a klub azt az utat folytatja, amit Cristiano Ronaldo megvásárlásával kezdtek, azaz csiszolatlan gyémántokat vásárol viszonylag alacsony áron, amelyekbõl aztán a jövõ sztárjait képzik. A három nyári igazolás - Chris Smalling, Javier Hernandez és Bebe - is ebbe a kategóriába tartozik.

 

A csapat mai Ligakupa mérkõzésén is a klub rejtett értékeinek felvonultatása lesz megfigyelhetõ, ugyanis az elõbbi három játékos közül mindhárman játéklehetõséget kaphatnak a Scunthorpe ellen, míg Federico Macheda kezdõként kaphat helyet a csatársorban. A sérülésébõl felépülõ Anderson szezonbeli elsõ mérkõzésére készül, és a többi bevethetõ játékos is csupa fiatalokból áll, az aranylabdás Micheal Owenen kívül.

 

Guardian


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!