Manchester City 0-1 Manchester United

Meglepő felállás és erős kezdés után gólt kapott a City és meginogni látszódtak, viszont a 16-osuk előtt való totyogások, határozatlanság és végül Matic kiállítása lehetetlenné tették a továbbjutást.


A City erőteljesen kezdte a találkozót, már a 4. percben próbálkoztak, de szerencsére Lingard blokkolni tudott. Nem kellett sokat fagyoskodnia De Gea-nak sem, hiszen a 7. percben Gündogan varázsolta Agüero fejére a labdát, viszont a spanyol portás gyönyörű védést produkált. Ezt még további két lövés és 3 szöglet követte a hazaiak részéről, de szerencsére egyik sem eredményezett gólt.

 

A 11. percben Fred lett letarolva a saját térfelén, majd Lingard lökött egyet Rodrigo-n. Hat perccel később újabb roham érte a vendégek kapuját, Agüero lőtt kapura és nyert egy szögletet, majd Rodri próbálkozott a gólszerzéssel. Szoros, mozgalmas mérkőzés, az eredmény még mindig 0-0.

 

 

A 24. percet követően De Bruyne, Agüero és Otamendi sorra kihagyott egy-egy gyönyörű helyzetet és érezni lehetett az Etihad-on elhatalmasodó feszültséget. Egy szögletet követően De Gea ragadta meg a labdát, viszont Otamendi-re esett és félő volt, hogy cserélni kell. Pár perces regenerálódás után szerencsére folytatni tudta a mérkőzést.

 

A 34. perc azzal kezdődött, hogy Lingard három világoskék-mezes játékos között vitte volna ki a labdát, hacsak Rodri nem lép oda neki. Szabadrúgás a United részére, bár sajnos nem lett lap belőle (pedig Matic ennél kisebb koccanásért kapta az első lapját - de hát ez a szint, amit Kevin Fried produkálni tud..). Fred és Lingard méregette a távolságot, végül a brazil ívelte be, amit gyorsan vissza is hárított egy City játékos, viszont egyenesen Matic elé igyekezett a labda, aki felkészülve várta és csodálatosan bevarrta laposan a rövid sarokba a 16-os széléről. 0-1 a javunkra, bár a labdabirtoklásunk eddig csapnivalóan gyenge volt.

 

 

Alig hét perc kellett ahhoz, hogy a City bevarázsolja a labdát a mi kapunkba, viszont les miatt lefújták. A szünet előtt még Gündogan akasztott egyet Fred-en, hogy érezze a törődést.

 

A második félidő a megszokott módon kezdődött, sérülés miatt cserére kényszerült Ole, Greenwood helyett James jött fel és próbált a jobb szélen harcolni Cancelo-val. 3 perccel az újrakezdést követően meg is hozta első gyümölcsét a csere, United szabadrúgás jobbról, olyan 25 méterről. Fred gyönyörűen tekerte be ballal, Maguire két City védő között ugrott és fejelt, de a labda csúnyán fölé ment. Az 51. perc eredményezte a mérkőzés első sárga lapját, amit Matic érdemelt ki azzal, hogy kitette a lábát Mahrez elé, aki tisztességesen bele is rúgott, majd szinte szörnyethalt.

 

Fred egész este ügyesen osztogatta a labdát a középpálya szívéből, ami aztán az 54. percben Martial-hoz került és 16 méterről egy gyenge, ballábas lövéssel próbálkozott, de nem okozott nagy felhajtást Bravo szempontjából. A városiak lassan kezdtek egyre frusztráltabbak lenni, egy gyönyörű kontrát követően De Bruyne indította Sterlinget, aki mindenkit kicselezett, De Gea-t is elfektette, majd csúnyán a kapu fölé lőtt 7 méterről. Hatalmas ziccer az 58. percben. Ugyanezt próbálta tükrözni a United, hiszen Fred indította Martial-t, de bőven a kapu mellé ment a lövése.

 

 

Lassan cserékhez folyamodtak a menedzserek, előbb Lingard-ot váltotta Pereira, majd Mahrez helyett jött David Silva de a játék képe ugyanaz maradt: túlnyomórészt City által uralt mérkőzés, amiben szabadon passzolnak és mozognak, csak épp a kapu előtt blokkolnak le, miközben a Vörös Ördögöknek folyamatosan védekezniük kell és megpróbálni kontrákból indítani, illetve gólt szerezni.

 

68. perc: Újabb két hazai szöglet, majd két helyzet. Előbbi egy erőteljes Walker lövés volt, amit a spanyol kapus két ököllel bokszolt ki, utóbbi pedig egy újabb Agüero ziccer, amit csodával határos módon kihagyott.

 

 

A 76. percben egy hosszas bénázás után elvesztettük a labdát, a hazaiak indultak volna kontrára, de Gündogan és Matic ütközött. Friend egyből aktivizálta magát, kiosztotta a szerb középpályás második sárga lapját is, majd letanácsolta a pályáról.

 

Gündogan próbálkozott még jobbról, de lövése még a kaput sem találta el. A vendégek még emberhátrányban is szerették volna megszerezni a második gólt, így Shaw helyett Mata lépett pályára, visszaállt a csapat a 4 védős rendszerbe és próbálták felpörgetni a játékot.

 

Ahogy ilyenkor szokás, a világoskékek az unalmas labdatartást választották és csak passzolgattak fel-alá, hogy lejárjon a maradék 20 perc. A 84. percben gyönyörű játék után Agüero lett indítva, sikeresen kapuba varázsolta a labdát, de újból lest fújtak - jogosan -, így kezdődött minden elölről.

 

Két perccel később Otamendi akasztott egyet Maguire-on a 16-os előtt, amit még a saját csapatkapitánya sem értett, Guardiola-ról nem is beszélve. Tökéletes helyzetnek ígérkezett, Fred és Mata közül végül csak a brazil maradt a labda mögött, ám sajnos a kapu helyett a falat kapta telibe és hárítani tudták a hazaiak a veszélyt.

 

Időhúzásként még bejött Stones és Gabriel Jesus, de nem volt értelmes megmozdulásuk. Időhúzás, földön fetrengés, sárga lapok és fölösleges szabálytalankodásokat követően vége szakadt a fél órája vonaglóan unalmas mérkőzésnek. Bár nyert a United, mégis a városi rivális jutott be a Carabao Cup döntőjébe, ahol az Aston Villa lesz az ellenfelük.

 

 

 

Ligakupa, elődöntő visszavágó
Manchester City 0-1 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Mata 74'), Williams - Fred, Matic - Greenwood(James 46'), Martial, Lingard(Pereira 64')
Nem használt cserék: Romero, Dalot, Jones, Bailly

 

City: Bravo - Walker, Otamendi, Cancelo - Rodrigo, Gündogan - Mahrez(D. Silva 68'), De Bruyne(Stones 90+1'), B. Silva, Sterling - Agüero(Gabriel Jesus 90+3')
Nem használt cserék: Ederson, Garcia, Zinchenko, Foden

 

Gólszerző: Matic 34'

 

Sárga lap: Matic(x2), Wan-Bissaka illetve Rodri, Otamendi


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!