FA-kupa: Randevú Rooney-val

Az FA-kupa 5. fordulójában a Wayne Rooney-t is soraiban tudó Derby County lesz a Manchester United ellenfele, miután a 4. forduló újrajátszásán a Kosok legyőzték a Northampton Townt.


A január végi, PTS Academy Stadiumbeli 0-0-s döntetlent követően a felek a Pride Parkban csaptak újra össze, ahol Philip Cocu másodosztályú alakulata 4-2-es győzelmet tudott aratni.

 

Rooney, aki Vörös Ördögök történetének legeredményesebb játékosa, a Derby csapatkapitányaként végig a pályán volt és egy büntetőt is értékesített.

 

Amennyiben majd pályára lép az 5. fordulós találkozón, úgy ez lesz Rooney harmadik meccse a United ellen, mióta elhagyta a csapatot. Az Everton színeiben a 2017/18-as szezonban azonban az Old Traffordon és a Goodison Parkban is vereséget szenvedett csapatával.

 

 

Az FA-kupa 5. fordulóját a március 2-i héten rendezik majd meg és amennyiben szükséges, úgy minden 90 perc után döntetlenre álló mérkőzésen büntetőtpárbajjal fogják eldöntetni a továbbjutó kilétét.

 

Ez lesz a 12. összecsapás a két csapat között a világ legrégebbi kupasorozatában - és az elmúlt 11 évben már a negyedik! Legutóbb 2018. januárjában a United 2-0-ra győzte le a Derbyt az Old Traffordon Jesse Lingard és Romelu Lukaku kései góljainak köszönhetően, amelyet egy 4-1-es és egy 3-1-es manchesteri idegenbeli siker előzött meg 2009-ből és 2016-ból.

 

A mérkőzés pontos dátumának bejelentése hamarosan megtörténik.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!