Ighalo: Amiért a 25-ös számot választottam

Első, Manchester United játékosként adott interjújában Odion Ighalo elárulta, miért döntött úgy, hogy a 25-ös számot fogja viselni a Vörös Ördögök színeiben fél éves kölcsönjátéka során.


A szenvedélyes nigériai csatár a kínai Sanghaj Shenhua együttesétől érkezett az Old Traffordra ideiglenesen, hogy növelje Ole Gunnar Solskjaer variációs lehetőségeit a 2019/20-as idény hátralévő mérkőzéseire.

 

A megérkezéséről nyilatkozva Ighalo betekintést engedett abbéli gondolkodásába, hogy a rendelkezésre álló mezszámok közül miként választott.

 

"Nos, gondolkodtam a mezszámomról és a 19-es még szabad volt" - kezdte a 30 éves támadó.

 

"Amikor a Watfordnál játszottam, akkor a 24-es számot viseltem, de az már foglalt volt itt."

 

"Sanghajban 9-esben játszom, amely szintén nem volt elérhető. Úgyhogy azt mondtam magamnak, hogy 24 plusz 1 az 25, szóval legyen inkább a 25-ös, mint a 19-es."

 

A United történetének első afrikai játékosa, Quinton Fortune a klubnál játékosként eltöltött hat szezonja során szinten a 25-ös számot viselte, Ighalo pedig elismerte, hogy a korábbi dél-afrikai válogatott játékos is hatással volt döntésére.

 

"Igen, mivel láttam Quinton Fortune-t a Man Unitedben játszani, aki egy nagyszerű játékos volt. Tudom, hogy ő is 25-ösben játszott, éppen ezért én is azt mondtam magamnak, hogy a 25-ös jó szám" - tette hozzá.

 

"Bár nem tudom azt a számot viselni, amelyet eredetileg szerettem volna, a 25 egy tökéletes szám, mert csak eggyel több, mint amilyen mezszámot viseltem akkor, amikor korábban a Premier League-ben játszottam."

 

 

A 25-ös számnak azóta nem volt gazdája, hogy Antonio Valencia tavaly nyáron távozott a klubtól, a korábbi ecuadori csapatkapitány pedig sok sikert kívánt Ighalonak Instagram oldalán keresztül.

 

"A 25-ös számra mindig is úgy tekintettem, mint az álmaim megvalósításának lehetőségére" - írta.

 

"Ez volt az én inspirációm és az amulettemmé vált. Minden jót kívánok neked testvérem a viseléséhez!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!