Carricket lenyűgözte Fred alkalmazkodóképessége

Michael Carrick, a felnőtt csapat edzője szerint Fred dicséretet érdemel azért, ahogyan alkalmazkodni tudott új életéhez a Manchester Unitednél.


A brazil középpályás remek teljesítményének és a szurkolóknak köszönhetően házon belül elnyerte a január hónap legjobb játékosa kitüntetést, emellett pedig lenyűgözte Carricket - aki maga is tud egy-két dolgot arról, hogy milyen a Vörös Ördögök középső középpályásának lenni.

 

"Szerintem jól teljesített" - kezdte a 38 éves egykori Bajnokok Ligája-győztes a csapat marbellai téli edzőtáborában.

 

"Azt gondolom, hogy a történelem alapján ez nem mindig könnyű dolog. Ha végigtekintjük a klub történelemkönyvének lapjait, akkor gyakran előfordult, hogy egy új igazolás megérkezésekor időbe telt számára az alkalmazkodás. Ezzel mindenki számol és ez nem azt jelenti, hogy valaki nem jó játékos, vagy nem képvisel megfelelő minőséget."

 

"Szerintem ez együtt jár azzal, hogy ha valaki egy ilyen nagy klubnál akar szerepelni és egy ilyen ilyen bajnokságban kell bizonyítania. A Premier League nagyon sokban különbözik a többi bajnokságtól, úgyhogy néha időbe telik felvenni a ritmusát, de emiatt is dicséret illeti Fredet."

 

Fred 2018 nyarán érkezett az ukrán Shakhtar Donetsk együttesétől, első manchesteri szezonja során pedig 25 mérkőzésen jutott szóhoz.

 

Ezt a számot már most felülmúlta ebben a szezonban, szeptember vége óta pedig egyetlen percet se hiányzott bajnoki mérkőzésen a csapatból.

 

 

Carrick szerint elismerésre méltó Fred kemény munkabírású hozzáállása és abbéli vágya, hogy az edzéseken egyre jobbá és jobbá tegye magát, és első sorban ezeknek köszönhető az, hogy ebben a szezonban új szintre lépett a teljesítménye a csapatban.

 

"Voltak problémái, de ő tanult, hajlandó volt energiát áldozni a munkájába és megpróbált fejlődni" - tette hozzá.

 

"Most már elég sok ideje nyújt fantasztikus teljesítményt és biztos vagyok benne, hogy még többet is láthatunk tőle, mert ő egy ilyen típusú srác."

 

"Folyamatosan fejlődni szeretne, tanulni akar és egyre jobbá és jobbá válni. Minden játékosban benne van a potenciál a fejlődéshez, úgyhogy ő is azon fog dolgozni, hogy ezt kiaknázhassa."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!