Manchester United 3-0 Watford

A Manchester United magabiztosan tartotta otthon a három pontot a kiesőjelölt Watford ellenében.


Jó híreket kaptak a United szurkolói a találkozót megelőzően, hiszen láthatták, hogy Greenwood felépült betegségéből és már a kezdőcsapatban kapott helyet, míg McTominay hosszú kihagyása után a kispadra ülhetett le.

 

Jobban kezdte a meccset a hazai alakulat, Fernandes próbálta a társakat helyzetbe hozni, de igazán komoly gólszerzési lehetőség nem alakult ki az első tíz percben.

 

Kezdett éledezni a Watford, Doucoure előtt adódott egy nagy lehetőség, ám De Gea védeni tudott. Nem sokkal később James beadását ütötte ki Foster éppen Wan-Bissaka elé, a bekk azonban csak oldalhálót talált.

 

Kevés labdát hagyott a manchesteri gárda a Darazsaknak, akik így leginkább kontrákban reménykedtek, melyek azonban nem alakultak ki. A United folyamatosan ellenfele térfelén játszott, figyelve arra, hogy veszélyes helyen véletlenül sem veszítsenek labdát.

 

Egy szép passzjáték végén Shaw váratlanul lövésre szánta el magát, próbálkozása nem is volt rossz, de Foster védeni tudott. Martial lövésénél még védenie sem kellett a korábbi manchesteri hálóőrnek, a francia csúnyán kapu fölé tüzelt 17 méterről.

 

A 30. percben Fred cselezte el magát saját térfélen, Doucoure iramodott meg a labdával, remek lövéssel akarta bevenni De Gea kapuját, ám a kapus szögletre mentett.

 

James-nek is megjött a lövőkedve, kétszer is próbálkozott, de sajnos nem talált kaput.

 

A walesi szélső két perc múlva előkészítő volt, a második hullámban érkező Fred elé tálalt, a középpályás azonban mellé lőtt.

 

A 42. perc elején is James villant, kiváló átadással szöktette Fernandest, aki megtolta a labdát az érkező Foster mellett, a kapus pedig elsodorta őt, Atkinson pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A végrehajtó maga a sértett volt, magabiztosan lőtt a bal alsóba, 1-0 a Unitednek!

 

A rendes játékidő utolsó percében a félpályánál adták el a labdát a vendégek, Martial indult meg, indította Fernandest, aki estében lőtt, de a labda a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret.

 

A manchesteriek megérdemelten vonulhattak előnnyel a szünetre, sokkal többet tettek a vezetés megszerzéséért, bár sokszor pontatlanul játszottak a támadók.

 

Rengeteg hibával indult a második félidő, az 51. percben James saját tizenhatosán belül adta el a labdát, mely után Shaw-nak kellett hatalmasat mentenie. A szöglet remekül szállt be, Dawson beleért - mint utóbb kiderült kézzel - róla a kapufára pattant a játékszer, ami utána Deeney elé került, a csatár pedig közelről a kapuba kotort. A VAR után azonban elvették a gólt Dawson kezezése miatt.

 

Az 55. percben egy gyors támadást vezetett a United, James ugratta Greenwoodot, aki középre gurított, ahol nem érkezett csapattárs, Masina szögletre mentett.

 

Három perc múlva a bal oldalon vezetett támadást a hazai alakulat, James-től indult az egész, Shaw-n át egészen Martialig, aki azonnal lőtt, de Foster védett, ám Martial összeszedte a játékszert az alapvonal mellett, remekül fordult meg és a térdelő Fostert is meglepve fölötte elpöckölve a kapuba talált, 2-0!

 

A 64. percben Matic nagyszerű labdájával robogott Greenwood, cselek után lőtt, Foster védett. Négy perccel később Fernandes beadása találta meg Maguire-t, a védő fejese azonban elkerülte a kaput.

 

A 75. percben zseniális kontrát vezetett a hazai csapat, négy támadó ment négy védőre, de ketten megoldották. Greenwood Fernandeshez passzolt, aki visszagurított Mason elé, a fiatal támadó 15 méterről egy csel után kilőtte a hosszú felsőt, 3-0 a Unitednek!

 

Majdnem szépítettek a Darazsak, Deulofeu csodás tekeréssel próbálkozott, de a játékszer a lécről kipattant.

 

A 85. percben a csereként beálló Ighalo csapott le egy rosszul haza fejelt labdára, de nagyon kisodródott, lövését Masina hárította a rövid kapufánál.

 

A 89. percben Matic saját térfélről óriási átadással indította Chongot, a fiatal támadó tolt kettőt a labdán, bal lábára tette, de lövése elsuhant a hosszú alsó sarok előtt.

 

A ráadás perceiben érdemleges nem történt már, a Vörös Ördögök magabiztos játékkal, olykor szép támadásokat vezetve győzték le a Watford gárdáját.

 

 

Premier League, 27. forduló
Manchester United 3-0 Watford
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Matic, Fred(McTominay 79.) - Greenwood(Chong 79.), Fernandes, James - Martial(Ighalo 80.)
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Williams, Mata

 

Watford: Foster - Dawson, Kabasele, Cathcart, Masina - Capoue, Hughes - Pereyra(Sarr 69.), Doucoure(Cleverley 80.), Deulofeu - Deeney(Welbeck 76.)
Nem használt cserék: Gomes, Chalobah, Mariappa, Gray

 

Gólszerző: Fernandes 42' (11-es), Martial 58', Greenwood 75'

 

Sárga lap: Cathcart

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!