Ighalo vegyes érzelmei

Odion Ighalo nővérének ajánlja első Manchester Unitedben szerzett gólját, aki hat héttel az Old Traffordra igazolása előtt hunyt el.


A Sanghaj Shenhuatól kölcsönben a manchesterieknél játszó 30 éves támadó a Club Brugge elleni 5-0-s Európa-liga siker során kezdte meg a góltermelést újdonsült állomáshelyén azzal, hogy csapata második találatát jegyezte a mérkőzésen.

 

Gólöröme során mezét felhúzva láthatóvá vált, hogy olyan pólót viselt, amelyen szeretett testvére arcképe volt látható, így keserédes pillanatokat élt át.

 

"Elhunyt nővérem miatt viseltem ezt a pólót" - kezdte Odion a mérkőzést követően a ManUtd.com-nak.

 

"Decemberben veszítettem el őt. Ő nagyon közel állt hozzám."

 

"Ő is hatalmas United szurkoló volt. Mi mindig is reménykedtünk ennek a pillanatnak a megvalósulásában, de most hogy már a Unitedben játszhatok, ő nem lehet itt, hogy láthasson. Megígértem magamnak, hogy minden gólomat az ő emlékének fogom ajánlani. Ő onnan fentről figyel engem."

 

Az első Unitedben szerzett gólja mögött megbújó szomorúsága ellenére Ighalonak örömére szolgált, hogy három kispadról csereként történő beállását követően első kezdőként lejátszott mérkőzésén eredményes tudott lenni.

 

 

"Nagyszerű érzés gólt szerezni, hiszen ez az ami éltet engem" - tette hozzá.

 

"Ez egy valóra vált álom számomra."

 

"Gyerekként és fiatalabb koromban mindig erről álmodoztam. Hogy ebben a csapatban játszhassak, az pedig hihetetlenül sokat jelent számomra, hogy gólokat szerezhetek. Egész életem során emlékezni fogok erre a pillanatra."

 

"A mérkőzés előtt rengeteg üzenetet kaptam Nigériából. Már nagyon várták az első gólomat a Unitedben. Azt mondták, hogy már nagyon közel járok hozzá és remélhetőleg ma sikerülni fog."

 

"Szóval megszereztem a gólt, most pedig meg se tudom nézni a telefonomat, annyi száz gratuláló üzenetet kaptam Nigériából és mindenhonnan. Nagyon boldog vagyok emiatt."

 

"Élvezem, hogy itt lehetek. A társak nagyszerűek, segítettek abban, hogy a lehető legkönnyebben beilleszkedjek, ennek pedig nagyon örülök."

 

A Unitednél már pénteken kora délután megtudják, hogy a legjobb 16 között melyik csapat ellen kell továbbjutniuk ahhoz, hogy május 27-én a lengyelországi Gdanszkban ők játszhassanak az Európa-liga döntőjében. Ighalo azonban még nem tekint ennyire előre az időben.

 

"A futballban minden lehetséges, de én csak lépésről-lépésre szeretnék haladni."

 

"Most a következő nagy feladatunk vasárnap, az Everton elleni idegenbeli meccs lesz, utána pedig az azt követő mérkőzésre koncentrálunk majd. Ez így működik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League 28. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!