Scunthorpe 2-5 Manchester United

A Manchester United idegenben kezdte meg szereplését az idei Carling Cup kiírásban és magabiztos gyõzelmet aratva jutott tovább.


A mérkõzésen nem jelent meg a Vörös Ördögök skót menedzsere, Sir Alex Ferguson, mert a következõ Bajnokok Ligája ellenfél, a Valencia mérkõzését tekintette meg. Vagy csak egyszerûen eltökélt abban, hogy továbbra sem akarja látni Bébé játékát? Manchesteri edzõsködése alatt csupán a harmadik meccs, amit kihagyott valamilyen indokkal a mester. Így a pálya széli feladatok Mike Phelan-re hárultak.

 

A Scunthorpe a Murphy, Byrne, Mirfin, Canavan, Nolan, O'Connor, Togwell, Josh Wright, Woolford, Dagnall, Forte kezdõvel állt fel, míg a vendégek Kuszczak, Brown, Ferdinand, Smalling, Rafael Da Silva, Park, Anderson, Gibson, Hernandez, Owen, Macheda tizenegytõl várták a jó teljesítményt. 

A hazaiak kezdték a mérkõzést, ráadásul próbálták meglepni az ellenfelet és egybõl nyomást is gyakoroltak rájuk. Már az elsõ percben veszélyeztettek; Woolford harcolt a 16-oson belül, valahogy sikerült neki középre passzolnia, ahol Dagnall lõtt kapura, de a gyenge próbálkozást Kuszczak könnyedén fogta.

A mérkõzés elején egyértelmûen a hazaiak uralták a játékot, a Vörös Ördögök nem igazán pörögtek fel erre a mérkõzésre. Egy Hernandez blokkolt lövésen és lesre futáson kívül az elsõ 10 percben említésre méltó helyzetük sem akadt.

12. percben egy szélrõl eleresztett Nolan kísérletet kellett Kuszczaknak védenie. Egyértelmûen veszélyesebbek voltak a hazaiak a mérkõzés ezen szakaszában. A 16. percben Forte kapott egy remek indítást, Ferdinand próbálta tartani a lépést a támadóval, sikerült is kiszorítania a hazai játékost, akirõl egy cselt követõen kicsorgott a labda az alapvonalon túlra.

19. percben jött a hideg zuhany a Manchester számára. A hazaiak labdát szereztek a középpályán, Woolford kapta azt meg, a tizenhatos bal sarkánál cselezgetett, majd a felfutó Wright elé passzolt, aki 25 méterrõl hataémas gólt lõtt a jobb felsõ sarokba. 1-0 a hazaiaknak. Teljesen megérdemelt vezetés, sokkal határozottabbak voltak ekkor a Scunthorpe játékosai.

 



Sokat nem kellett várni a válaszra! 3 perccel késõbb Smalling ugratta ki egy remek labdával Gibsont, aki az ellenfél öt és felesének sarkáról gyönyörû emeléssel egyenlített. 1-1, gyorsan felébredtek a vendégek.

Nagyon sok labdát szórtak el a manchesteri védõk, a hazaiak pedig lelkesen próbáltak tüzelni Kuszczak kapujára. A 31. percben egy hazai szögletet követõen Byrne fejelhetett kapura, de a felsõléc fölött hagyta el a játékteret a labda.

36. percben már a vendégeknél volt az elõny! Anderson végezhetett el jobbról egy szabadrúgást, a védõk kivágták a labdát, amit Brown begyûjtött és nagyon okosan szöktette Parkot az ellenfél tizenhatosán belül. A dél-koreai keményen a kapu elé passzolt, az éppen arra járó Smalling pedig jobb belsõvel a kapu hosszú sarkába lõtt. 1-2 a Manchesternek!

Öt perccel késõbb Forte lõtt 22 méterrõl Kuszczak kapujára, a lengyel portás ügyetlenül kapott a labdába, ami a kapu felé hullott, de még a gólvonal elõtt sikerült a lengyel portásnak összeszednie. Nagy potya lett volna, ha ez bemegy!

A félidõ végén Anderson ugratta ki Chicharitot bal szélen, aki jól is adott be, de Macheda a kapu fölé fejelt. Erre még a lefújás elõtt a hazaiak válaszoltak egy újabb lövéssel, amit hárított Kuszczak.

Féidõben 2-1 volt a vendégeknek. A Scunthorpe sokkal többet veszélyeztetett, Kuszczaknak akadt dolga nem egyszer.

Fordulás után a hazaiak ismét próbáltak nyomást gyakorolni ellenfelükre, egy távoli kísérlet - amit Kuszczak kiütött - és egy Byrne fejes is jelezte, mindent elkövetnek az egyenlítésért. Ám a 49. percben a United növelte elõnyét. Egy kontrával indultak meg a Vörös Ördögök, Macheda kapta a labdát, aki átlépve a felezõvonalat egy finom passzal indította Owent, aki két védõ között lépett ki és hagyta faképnél õket. Egyedül vezette a kapura a labdát, a kifutó, kivetõdõ kapus felett remekül lõtte a bal sarokba a vendégek harmadik gólját. 1-3, kezd érvényesülni az osztály különbség?

Öt perccel késõbb ismát manchesteri gólnak örülhettek a vendég szurkolók. Egy jobb oldali szögletet követõen Park elé került a labda, aki 14 méterrõl laposan a bal alsó sarokba lõtt. 1-4, ezzel eldõlt a mérkõzés.

Ekkor a United birtokolta többet a labdát és kézben tarotta a mérkõzést, a hazaiak pedig távoli lövésekkel próbálkoztak, amiket Kuszczak kisebb-nagyobb nehézségek árán hárított.

71. percig kellett várni az ötödik vendég gólra. Park futott el a labdával a bal oldalon, a 16-osnál járva megeresztett egy lövést, a kapus védett, de kijött róla a labda, éppen Owen elé, aki elõl egy védõ sem tudott menteni, így az angol megszerezte második gólját ma este. 1-5, gólzápor.

75. percben jött el annak a pillanata, hogy a United nyári igazolása az elsõ csapatban is bemutatkozzon. Park helyére jött Bébé.

A hazaiak kezdtek már fáradni, a United pedig nem erõltette a játékot. Egy meztelen hazai drukker pályára rohanásán kívül sok érdemleges már nem történt a mérkõzésen.

A mérkõzés hosszabbításában azonban még sikerült egy gólt begyötörniük a lelkes vendéglátóknak, ezzel kialakítva a 2-5-ös végeredményt.

 Rengeteg kapura lövéssel próbálkoztak a hazaiak, 22 lövésükbõl, 12 kaput is talált, míg a Manchester 8 próbálkozásából hét találta el a kaput, ebbõl 5 gól. A United helyzetkihasználásával nem volt gond. 


Scunthorpe 2 - 5 Manchester United
(1 - 2)

Glanford Park, 9077 nézõ

Játékvezetõ: Mike Dean

Scunthorpe: Joe Murphy, Cliff Byrne, David Mirfin, Eddie Nolan, Niall Canavan, Sam Togwell (Michael Collins, 72), Martyn Woolford, Michael O'Connor (Bobby Grant, 61), Chris Dagnall (Matt Godden, 81), Jonathan Forte

Man.United: Tomasz Kuszczak, Rio Ferdinand, Wes Brown, Chris Smalling, Da Silva Rafael, Luis de Abreu Anderson, Ji-Sung Park (Tiago Manuel Bebe, 74), Darron Gibson, Michael Owen, Javier Hernandez (Gabriel Obertan, 68), Federico Macheda

Gólszerzõ: Wright 19, Woolford 90, illetve Gibson 23, Smalling 36, Owen 49,71, Park 54

 

Mérkõzés legjobbja: Michael Owen

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!