Everton 1-1 Manchester United

Az Everton otthonában David De Gea óriási hibáját követően Fernandes találata hozta meg az egy pontot a manchesteriek számára.


Borzasztóan kezdődött a mérkőzés a United számára. Egy ártatlan szabadrúgást kapott Maguire-től De Gea, aki rengeteget várt a kirúgással, Calvert-Lewin rárontott és blokkolta is a rúgást, róla pattant be a labda a kapuba. Óriási hibát követett el a vendégek kapusa, 1-0 az Evertonnak a 3. percben.

 

Két perccel később felívelt labdával indult meg Calvert-Lewin, a hosszú alsót célozta meg, De Gea szögletre tolta a játékszert.

 

A 7. percben Fred került az alapvonal közelébe, onnan középre gurított, a védők röviden mentettek, Matic érkezett, 17 méterről kiválóan helyezett lövéssel próbálta bevenni Pickford kapuját, de próbálkozása a lécen csattant.

 

A 10. percben Shaw passza jutott el Martialhoz, ám a francia csatár lövése elkerülte a kaput. Lüktető játék folyt a pályán, egy percre sem volt megállás a találkozó első 10 percében.

 

Wan-Bissaka szélen lerázta Baines-t, átadása Matic elé került, aki ismét lőtt, Pickford nagyot védett.

 

A 17. percben Martial a középpályán fejjel tette Fred elé a játékszert, a brazil remekül ívelt középre, Greenwood fejese a kapu fölé szállt.

 

Kicsit leült a mérkőzés, majd szinte a semmiből egyenlített a United. A 31. percben a középpályán szedte össze a labdát a manchesteri alakulat, Fernandes kapta meg, aki nem sokat tétovázott, 21 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-1!
 

A gól után sajnos több szabálytalanság volt, mint helyzet, a hazaiak elég alattomosan kezdtek játszani, tördelték a játékot.

 

A félidő utolsó helyzete a hazaiak előtt adódott, Baines beadására érkezett Richarlison, bevetődve fejelt, de nem találta el a kaput.

 

Fordulást követően mindkét csapat óvatosabb fokozatba kapcsolt, kevés helyzetet hozott az első tíz perc.

 

Az 57. percben a tizenhatos előtti helyről végezhetett el szabadrúgást Sigurdsson, aki kapufát talált, a kipattanót Richarlison nem tudta kapuba kotorni. De Gea mozdulni sem tudott a lövésre.

 

Négy perccel később hatalmas lehetőség adódott a vendégek előtt; Greenwood saját térfélről indulva kapott labdát, sokat várt, kicsit későn passzolt Martial elé, aki így már kisodródott, lövését Keane blokkolni tudta.

 

A 70. percben Kavanagh játékvezető olyat látott, amit csak Sigurdsson, ugyanis csak ők láttak Frednél kezezést, a visszajátszás is jól mutatta, a középpályás ugyanis combbal vitte el a játékszert. Szerencsére a szabadrúgásból nem lett semmi.

 

Kettős cserére szánta el magát Solskjaer, bejött Ighalo és Mata is.

 

A 77. percben gyors kontrát vezetett a United, Fernandes robogott a bal oldalon, jobb külsővel próbálta megjátszani Ighalót, ám Baines nagyot mentett.

 

Az utolsó 10 perc hazai nyomással indult, szabadrúgást és szögleteket is elvégezhettek a Stolverkosok, ám szerencsére egyikből sem született gól. Pedig sarokrúgásból több is szállt De Gea kapuja elé.

 

A 90. percben labdája volt a győzelemhez a Unitednek, Mata zseniálisan tálalt Fernandes elé, a portugál megpróbálta átívelni a kapust, aki azonban még beleért, így Ighalo előtt adódott talán még nagyobb esély, de Pickford elképesztően nagyot védett.

 

A 92. percben De Gea védett lábbal hatalmasat, majd egy megpattanó lövés után a vendégek kapujában kötött ki a labda. A hazaiak örültek, ám a VAR után a játékvezető visszavonta a találatot, hiszen Sigurdsson a gyepen fekve lesen volt és elhúzta a lábát, úgy juthatott a labda a kapuba.

 

Végül maradt az 1-1 egy olyan találkozón, mely nagyon sok bírói hibát is hozott.

 

 

Premier League, 28. forduló
Everton 1-1 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

Everton: Pickford, Coleman(Sidibe 28.), Holgate, Keane, Baines, Walcott(Bernard 63.), Davies, Sigurdsson, Gomes(Kean 82.), Richarlison, Calvert-Lewin
Nem használt cserék: Virginia, Delph, Mina, Iwobi

 

United: De Gea, Wan Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw, McTominay(Mata 73.), Matic, Fred, Fernandes, Greenwood(Ighalo 73.), Martial(Williams 89.)
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Lingard, Pereira

 

Gólszerző: Calvert-Lewin 3' illetve Fernandes 31'

 

Sárga lap: Calvert-Lewin, Davies, Sidibe illetve Shaw, Maguire, Lindelöf, Fred

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!