Schalke 04 0-2 Manchester United

Kiváló mérkõzésen idegenben két gólos gyõzelmének köszönhetõen megnyugtató elõnyt szerzett a Manchester United!


Szenzációs játékot mutatva 2-0-ás gyõzelmet ért el a Manchester United Németországban, ezzel szinte már fél lábbal a Bajnokok Ligája döntõjében érezheti magát.

A csapatok:

Schalke: Neuer - Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei - Farfán, Papadopoulos, Jurado, Baumjohann - Raúl, Edu
Cserék: Schober, Escudero, Kluge, Draxler, Plestan, Charisteas, Karimi

United: Vander Sar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park - Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Nani, Anderson, Scholes, Smalling, Evans, Rafael

Alig telt el 30 másodperc, a vendég kapu máris kisebb veszélyben forgott. A félpályánál indított volna Giggs, de Rooneyba rúgta a labdát, ami Baumjohannhoz pattant, aki 20 méterrõl meg is célozta Edwin Van der Sar kapuját, de a holland kiválóság magabiztosan hárított.

A 3. percben aztán elkezdõdött a Neuer csoda, amihez a United támadói asszisztáltak. Elõször Rooney próbálta a 16-os sarkától megcélozni a hosszú felsõt, ám a német kapus remekül mentett szögletre.

Három perccel késõbb kétszer is veszélyeztettek a Vörös Ördögök. Elõbb Park 15 méterrõl leadott lövését védte remekül Neuer, majd Valencia szöktette csodálatosan Hernandezt, akinek kapra tartó lövését könnyen hárította a válogatott portás.

Az elsõ negyed óra végén ismét Hernandez hagyott ki ordító helyzetet, Park indítását követõen 5 méterrõl lõhetett volna ahova csak akart, Neuert választotta.

Hernandez nem hagyta magát, elõtt a tuzenhatosról próbálkozott, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, röviddel utána pedig Rooney indítását követõen négy méterrõl lövés helyett inkább be akarta centerezni a labdát, de visszapassza védõket talált meg.

A 26.percben Valencia indítja a mexikóit, aki kissé ugyan kisodródott, de kapura lõtt, a hosszú alsó alõtt elgurult a labdája.

Egy perccel késõbb Vidic ívelt középre balról - miután fent maradt egy szöglet miatt - Giggsy érkezett kiválóan a labdára, okosan lefejelte a földre a labdát, ám a védõ mögül Neuer hatalmasat mentett.

Miközben a United folyamatosan bömbázta a németek kapuját, addig a Schalke játékosai elvétve jutottak el a vendég tizenhatosig, lövéseik - már amikor sikerül eljutni odáig - rendre mellé mentek, van Van der Sar remekül hárított.

A 38.percben majdnem Fabio szerzett vezetést, Valencia beadását Park fejelte vissza a büntetõpont környékére az érkezõ brazilnak, akinek lövése nem sokkal a felsõléc fölé szállt.

A félidõ végére is maradt még egy vendég helyzet, Rooney indította Giggset, akivel már csak Neuer volt szemben. A walesi megpróbálta átemelni a kapuson a játékszert, ám ebbe is beleért még a portás, így menteni tudott.

A Schalke megköszönheti kapusának - és a manchesteri támadóknak - hogy a párharc nem dõlt el az elsõ félidõben.

Szünet után szinte ott folytatták a csapatok, ahol az elsõ félidõben abbahagyták.

Evra fejelhetett 7 méterrõl Giggs beadását követõen, ám a léc alá tartó fejest Neuer hárítani tudta.

A 48.percben Valencia remek ívelését követõen Giggs egy lövõcsellel elküldött két védõt, majd csúnyán mellé lõtt.

Három perccel késõbb aztán végre megzörrent a hazai háló, ám Hernandez gólját jogosan les miatt nem adta meg a spanyol játékvezetõ, aki nagyon jól vezette a mérkõzést.

A gelsenkircheniek ezt követõen kissé rendezték soraikat, bár támadást így sem igazán tudtak vezetni, de azt elérték, hogy ne kelljen annyi bravúrt bemutatnia a kapusuknak.

Egészen a 67. percig ment is ez, ám ekkor jött egy két perces rövidzárlat a Schalke csapatánál, amit a Manchester könyörtelenül kihasznált.

 


Elõbb Rooney kiváló indítását követõen gurított Ryan Giggs a kapuba, amivel végre megszerezte a vezetést, majd két perccel késõbb, egy Valencia-Hernandez-Rooney sorozatot követõen Wayne szerzett újabb gólt, amivel 0-2-re alakította az állást.

 


A vendégek ezzel a két góllal tökéletesen elégedettek voltak, visszaálltak saját térfelükre, a Schalke pedig továbbra sem tudott igazán veszélyeztetni, aminek következtében az utolsó 20 percre rengeteget esett a találkozó színvonala.

Sir Alex Fergusonék amit szerettek volna, azt elvégezték, szinte már a döntõben tudhatják magukat, amennyiben nem becsülik le a Schalkét hazai pályán.


Schalke 04 0-2 Manchester United
Gelsenkirchen, 54142 nézõ
Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Schalke: Neuer - Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei(Escudero 73.) - Farfán, Papadopoulos, Jurado(Draxler 83.), Baumjohann(Kluge 53.) - Raúl, Edu
Nem használt cserék: Schober, Plestan, Charisteas, Karimi

United: Vander Sar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Park(Scholes 73.) - Rooney(Nani 83.), Hernandez(Anderson 73.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Smalling, Evans, Rafael

 Gólszerzõ: Giggs 67., Rooney 69.

Sárga lap: Metzelder, Sarpei illetve Fabio

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!