Maguire többet akar a Unitedtől

Harry Maguire szeretné, ha a Manchester Unitednél továbbra is építeni tudnának az elmúlt hetek tendenciájára.


A Vörös Ördögök növelni tudták kapott gól nélküli mérkőzéseik számát, amikor vasárnap fantasztikus teljesítményt nyújtva 2-0-ra legyőzték a városi rivális Manchester City-t az Old Traffordon.

 

A csapatkapitányi posztot ellátó Harry Maguire és társai már tíz tétmérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ezek közül pedig nyolc alkalommal gólt sem kaptak.

 

A kiváló sorozat a januári, Burnley elleni 2-0-s vereség óta íródik. Azóta a United megállította a Tranmere Roverst, a Cityt (kétszer), a Wolvest, a Chelsea-t, a Watfordot, a Club Brugge-t (egyszer, mert a belgák hazai pályán eredményesek tudtak lenni) és a Derby County-t is a gólszerzésben, és így már minden sorozatot figyelembe véve 12 órás kapott gól nélküli időszakot produkáltak.

 

Mindez kiváló ugródeszkát biztosított ahhoz, hogy Ole Gunnar Solskjaer legénysége továbbjusson az FA-kupa negyeddöntőjébe, ott legyen az Európa-liga legjobb 16 csapata között és három pontra álljanak a Premier League legjobb négy csapatától.

 

Harry Maguire azonban még ennél is többet akar.

 

"A kapott gól nélküli mérkőzésekre kell építenünk. Ez mindennek az alapja. Lehet hogy már elcsépelt, de ha nem kapunk gólt, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy megnyerjük az adott mérkőzést" - kezdte a kapitány a MUTV-nek.

 

"10 mérkőzésből nyolcszor nem kaptunk gólt. Az egész szezont figyelembe véve védekezésben nem voltunk az a csapat, amely átjáróház volt vagy sok helyzetet engedélyezett volna az ellenfélnek. Soha nem voltunk ilyen csapat."

 

"Voltak rövidzárlataink, amelyek során elkerülhető gólokat kaptunk. Pontrúgások, távoli lövések, különleges gólok, de az utóbbi időben ezeket minimalizálni tudtuk. Jól védekezünk pontrúgásoknál és el tudom mondani, hogy ez hatalmas pluszt jelent számunkra."

 

"Ez a kulcs ahhoz, hogy elkezdjünk jó eredményeket elérni és mi pontosan ezt is tettük."

 

 

A United 2-0-s City elleni sikere hatalmas pluszt jelenthet, ám a két lábbal a földön álló Maguire szerint a labdabirtoklási statisztikáikon még szépíthetnének.

 

"Nem akarunk olyan csapat lenni, amely túl könnyedén feladja a labdabirtoklást" - tette hozzá.

 

"A mérkőzés tekintetében, amikor náluk volt a labda, akkor a védősorban nem kellett veszélyben éreznünk magunkat."

 

"Nem éreztem úgy, hogy szólnom kell a szárnyvédőknek, vagy a középhátvéd társaimnak, hogy lépjenek oda többet, vagy helyezzenek nyomást jobban az ellenfélre, mert 1-0-ra vezettünk és nem éreztük magunkat veszélyben azáltal, hogy ők dolgozhattak ki helyzeteket."

 

"Ettől függetlenül nem akarunk olyan csapat lenni, amelynél keveset van a labda. Mi akarunk az a csapat lenni, amely irányítása alatt tartja a történéseket, különösen hazai pályán. A labdabirtoklásunkon még dolgoznunk kell. De ők még ezzel együtt sem tudtak veszélyt okozni és így magabiztos produkciót nyújthattunk."

 

"Jól beástuk magunkat. Ne értsenek félre - ennél jobban is tudunk játszani. Ezt mi is tudjuk. Különösen a labdát birtokolva vagyunk képesek jobb játékra. A labda nélkül nagyon jól nyomás alatt tartottuk őket, a középpályások és a támadószekciónk fáradhatatlanul futott és egy pillanatot se hagyott arra, hogy felemeljék a fejüket és helyzetet alakítsanak ki. A védelmünk pedig nagyon jól védte a tizenhatosunkat."

 

"De a labdával képesek vagyunk jobb teljesítményre, tudjuk ezt és így is fogunk tenni."

 

"Mindazonáltal ez egy hatalmas győzelem volt a riválisunk ellen. Nagyszerű, hogy sikerült oda-vissza legyőzni őket, de a legfontosabb, hogy nagyon fontos három ponttal sikerült csökkentenünk a hátrányunkat ahhoz képest, ahova szeretnénk eljutni a szezon végéig."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!