UEFA-konferencia: 5 kulcskérdés a Manchester United számára

A klub kíváncsian várja, hogy hogyan fog alakulni a szezon hátralévő része, valamint az azt követő időszak. Minden bizonnyal a keddi UEFA-konferencia választ adhat számos kérdésre.


A világméretű mérkőzéselhalasztások miatt a Manchester United bizonytalan helyzetbe került.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata a koronavírus pandémia következtében hosszabb időre kénytelen nélkülözni a pályára lépést.

 

Múlthét pénteken megszületett a döntés arról, hogy a Premier League mérkőzéseket - párhuzamosan az FA-kupával és az angol női másodosztályú labdarúgó-bajnoksággal - legkorábban április 4-ig elhalasztják. Emellett mind a Bajnokok-ligája mind az Európa-liga e heti mérkőzései elhalasztásra kerülnek.

 

Kedden az UEFA konferenciát tart, ahol meghallgatásra kerülnek a klubok, a játékosok és a labdarúgó-bajnokságok képviselői. A cél egyértelműen az, hogy a meghallgatást követően a szervezet dönteni tudjon arról, hogy mi történjen a továbbiakban. Az UEFA-nak minden eshetőségre fel kell készülnie ugyanis a helyzet koránt sem egyszerű, és várhatóan a problémák tovább fognak gyűrűzni.

 

Számításba vettük hát, milyen kérdéseket is kell a Unitednek tisztáznia a következő napokban:

 

 

1. Hogyan lesz vége a bajnokságnak és ki nyeri azt meg?

 

Számos United szurkoló már beletörődött abba, hogy a Liverpool ebben a szezonban megnyeri a Premier League-t. Ugyanakkor a csapat ismét bizakodhatott egy relatíve sikeres véghajrában a szezon felfüggesztése előtti hetekben.

 

Nagy mértékben rányomhatja a bélyegét a szezon végének alakulása a United idei és jövőbeli sikereire.

 

Nem csak a Bajnokok Ligája kvalifikációt szerezhette volna meg a csapat a top 4 elérésével, de az Európa-ligában is az egyik legfőbb esélyesként tartották őket számon. Ráadásul mind az FA-kupában, mind az Európa-ligában a negyeddöntőben jár a csapat.

 

Beszámolók szerint megoldásként az UEFA meg fogja szüntetni az Európa-liga negyeddöntők és elődöntők oda-visszavágós rendszerét, és csak az odavágók kerülnek megrendezésre.

 

2. Hogy alakul Odion Ighalo és mások szerződése?

 

A klub örömmel jelentette be Odion Ighalo szerződtetését a szezon végéig, de azt, hogy mit jelent a szezon vége, egyelőre senki nem tudja.

 

Ha a következő hónapokban megrendezésre is kerülnek az elhalasztott mérkőzések, nincs tisztázva az, hogy a kölcsönjátékosok meddig jogosultak pályára lépni a bajnokságokban, sőt, vannak olyan játékosok, akiknek úgy fog lejárni a kontraktusuk, hogy a szezon még folyamatban lesz.

 

3. Mi fog történni a nyári átigazolási ablakkal?

 

A nyári átigazolási ablak rendszerint a két szezon között zajlik le, ennek elhalasztása azonban a játékosok megállapodásaira is kihatna. Paul Pogba és Juan Mata szerződése is az utolsó évébe lép ezen a nyáron. Egy nyári átigazolási ablak elhalasztása ahhoz vezethet, hogy a United önhibáján kívül kedvezőtlenebb tárgyalási pozícióban találhatja magát, ráadásul kevesebb ideje is marad a klubnak egy előnyös üzlet megkötésére.

 

 

4. Mi a helyzet a szurkolókkal?

 

Azért, hogy a klubok minél inkább limitálják a koronavírus miatti aggodalmat, a legegyértelműbb módja a versenysorozatok újraindulásának a mérkőzések zárt kapuk mögötti megrendezése, ahogy az a LASK elleni mérkőzésen is történt.

 

Amíg a klubok képesek biztosítani, hogy ne legyen egészségügyi kockázata egy mérkőzés megtartásának, úgy azokat valószínűleg ismét megrendezhetik, ugyanakkor igen steril környezetre kell számítani több tekintetben is. [Egyrészt a zárt kapuk, másrészt a folyamatos felszíni fertőtlenítések miatt.]

 

A Solskjaer-csapat a zárt kapuk ellenére győzelmet aratott ugyan Ausztriában múlt héten, de feltehetően a fiúk mostanában elért fejlődését látva nem a zárt kapus mérkőzések megrendezése lenne az a szcenárió, amire mindenki vár.

 

5. Meg lesz tartva a 2020-as Európa-bajnokság?

 

Marcus Rashford szezon közben bekövetkezett sérülése miatt a United érdeke minden bizonyára az, hogy a támadó a nyáron pihenhessen, így is hozzásegítve ahhoz, hogy a következő szezonnak teljes erőbedobással állhasson neki.

 

Paul Pogba szintén alig kapott szerepet ebben az idényben, és ha továbbra is Solskjaer tervei között szerepel, minden bizonnyal a norvég is szívesebben látná pihenni a játékosát egy esetleges Európa-bajnokság helyett.

 

Biztosra vehető, hogy az elkövetkező szezonnal kapcsolatos kérdések is napirenden vannak a kluboknál, azonban akkor, mikor napról napra súlyosabbá válik a koronavírus okozta helyzet, nehéz öt hónappal előre gondolkodni.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!