Reakció az Eb elhalasztásával kapcsolatban

A klub reagált az Európa-bajnokságot érintő UEFA-döntésre.


A klub közleménye:

 

"Tájékoztatásul közöljük az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) döntését, miszerint a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot előreláthatólag a jövő év június 11. és július 11. közötti időpontra halasztja annak reményében, hogy a Szövetség által prioritásként kezelt nemzeti bajnokságok, valamint európai kupák teljes egészükben megrendezésre kerülhessenek."

 

"Nyilvánvaló, hogy a koronavírus eddig soha nem látott körülményeket teremtett a sport világában is, ezért az elsődleges szempont a szurkolók, játékosok és stábtagok egészsége és jóléte kell hogy legyen."

 

"Továbbra is aktívan együttműködünk az UEFA, az ECA (Európai Klubok Szövetség) és a Premier League képviselőivel, hogy szorosan nyomon követhessük a fejleményeket."

 

 

Kik lettek volna ott a csapatból?

 

Több United játékos is részt vett volna az idei nyári Európa-bajnokságon, amelynek rendezéséhez számos ország adott volna otthont, köztük Anglia is a Wembley Stadionban rendezendő döntővel.

 

Harry Maguire és Marcus Rashford alapemberek az angol nemzeti válogatottban, de Dean Henderson, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka és Jesse Lingard is reményt táplálhatott volna Gareth Southgate behívójára.

 

David De Gea (Spanyolország), Victor Lindelof (Svédország), Paul Pogba (Franciaország), Bruno Fernandes (Portugália) és Daniel James (Wales) helye szinte biztos lett volna a tornán, míg Anthony Martial szezonban mutatott formája kétségkívül fontolóra késztette volna Didier Deschampsot a francia támadó csapatba kerülése kapcsán.

 

További négy Vörös Ördögnek is van még esélye kijutnia a kontinenstornára a pótselejtezőkön keresztül, amiket eredetileg március végén rendeztek volna meg, de halasztást követően egyelőre nincs kihirdetett időpontjuk.

 

Scott McTominay a skót válogatottal Izrael ellen fog megküzdeni, Nemanja Matic pedig Norvégiába fog látogatni a szerb nemzeti tizeneggyel.

 

Kieran O'Hara (Írország) és Ethan Galbraith (Észak-Írország) tartalékjátékosok közötti összecsapásra is van még esély a B ág play-off döntőjében, miután sikerrel vették csapataikkal a csoportkört.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!