Diogo Dalot: Ma van a szülinapom!

Ma ünnepli 21. születésnapját csapatunk játékosa, Diogo Dalot.


A portugál szélső 2018. június 6-án szerződött a Vörös Ördögökhöz a Porto csapatától 20 millió euróért cserébe. Az akkori menedzser, José Mourinho annak ellenére igazolta le a fiatal játékost, hogy mindössze nyolc felnőtt mérkőzése volt a Porto színeiben.

 

Dalot manchesteri pályafutását rendkívüli módon megnehezítik a sérülések, a bő másfél év alatt mindössze 33 találkozón léphetett csak pályára, melyeken 1 gólt szerzett.


Eddigi egyetlen gólját idén januárban az FA-kupában szerezte a Tranmere Rovers elleni 6-0-s idegenbeli siker alkalmával.

 

Dalot a Manchester United hivatalos oldalán megjelent podcastben elmondta:

"Úgy gondolom, ha nem játszol rendszeresen, ha a dolgok rosszul alakulnak, a legkönnyebb lenne elfutni és feladni, de én nem ilyen vagyok! Ez egy nagyon nehéz kihívás számomra, de képes vagyok felvenni a harcot és megküzdeni a helyemért, mert tudom, hogy minden megvan bennem, ami nagy játékossá tehet. Büszke vagyok, hogy a Manchester United játékosa vagyok és várok a lehetőségre, hogy bizonyíthassak."

 

 

Dalot elmondta továbbá, hogy talán eddigi legemlékezetesebb pillanata manchesteri színekben, természetesen a gólján kívül, a tavalyi Paris Saint-Germain elleni kupapárharc, ahol az ő eleresztett bombája után blokkolt kézzel a párizsiak védője a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt pedig Marcus Rashford értékesítette a 94. percben, amivel a United óriási küzdelemben kiejtette a francia sztárcsapatot.

 

"Amikor arról álmodsz, hogy sikereket érsz el és győzöl, akkor pontosan ilyen pillanatokról álmodsz!"

 

Dalot idén is jó pár sérüléssel küzdött, a 2019-2020-as idényben mindössze 10 meccsen lépett pályára a fiatal portugál, ezek közül hatszor kezdett és négyszer csereként lépett pályára.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!