Mi lesz Ighaloval?

Az afrikai támadó szerződése június 30-ig köti a Unitedhez, de a szezon aligha fejeződhet be addig.


A Premier League továbbra is azon az állásponton van, hogy a bajnokságot be kell fejezni, így akár Odion Ighalo nélkül játszhatja le utolsó mérkőzéseit a United.

 

Angliában április 30-ig mindennemű profi futballt felfüggesztettek, ezért előreláthatólag minimum hét hetes kényszerpihenőt kénytelenek eltölteni a PL résztvevői is. Az FA ugyan beleegyezett abba, hogy a koronavírus által kialakult állapot miatt eltekint attól a szabálytól, hogy az angol idénynek június 1. napjáig véget kell érnie, annak érdekében, hogy lehetőség szerint érvényesüljön a teljesség elve, de egyelőre bizonytalanság uralkodik a lebonyolítás körül. Mivel 9 forduló van hátra a zárásig, elképzelhető, hogy csak júliusban ér véget az angol pontvadászat, ennélfogva több csapat is hoppon maradhatna távozó játékosaik hiányában, így például Ighalo sem lenne bevethető már a nyár második hónapjában a Vörös Ördögök színeiben.

 

A United még nem reagált a korábbi watfordi focista fennálló helyzetével kapcsolatban, de a csatár remek szereplése láttán a LASK elleni meccset követő interjújában Solskjaer már pedzegette, hogy esetleg véglegesen is megszerezhetik az eddig 4 gólnál tartó 35-szörös nigériai válogatott játékjogát. A menedzser úgy nyilatkozott, hogy minden olyan kvalitást látnak benne, amelyre a következő szezonban is szüksége lesz a 20-szoros ligaelsőnek.

 

 

Elmondható tehát, hogy a Shanghaj Shenhua labdarúgója nagyon pozitív benyomást keltett a stábra, valamint a szurkolók is rögtön befogadták őt személyisége és elköteleződése okán. Ighalo is biztosan szívesen maradna továbbra is gyerekkori kedvencénél, így a jelenlegi harmónia alapján nagyon is reálisak lehetnek azok a feltételezések, hogy már nem tér vissza a Kínai Szuperligába.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyébként folyamatosan vizsgálja a kialakult problémákat és dolgozik azon, hogy a lehető legjobb megoldásokkal rukkoljon elő a játékosok és a klubok számára ebben a nem mindennapi helyzetben.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!