Házon belül a megoldás?

Alakul a jövő?


Ki ne emlékezne Marcus Rashford első mérkőzéseire? Dupla az Európa-ligában a Midtjylland elleni debütáló meccsén, majd három nappal később a PL-ben való bemutatkozása alkalmával szintén kétszer köszönt be az Arsenal ellen. Később betalált az első manchesteri derbijén, az első Ligakupa és Bajnokok Ligája meccsén, és hogy tiszta legyen a sorminta, az angol válogatottbeli debütálása során is a hálóba talált.

 

A fantasztikus kezdés után természetesen voltak gyengébb mérkőzései is a fiatal angol támadónak, de a tapasztalatszerzés és a rengeteg munka kifizetődni látszik, hiszen az idei szezon a sérülése ellenére is eddigi karrierje legjobbja, minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen 19 gól és 5 gólpassz fűződik Rashford nevéhez.

 

Talán Robin van Persie óta nem volt olyan csatára a United csapatának, akire 10-ből 9 szurkoló rávágja, hogy klasszis befejező csatára van az együttesnek, és évekre lehet vele tervezni. Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku ugyan eredményesek voltak, de egyikük sincs már a Vörös Ördögöknél, és Rashford sem kimondottan a center pozícióban játszik, sokkal inkább a szélről szokta segíteni a támadásokat.

 

 

Rashford mellett azonban van még valaki, aki szintén a Manchester United akadémiáján pallérozódott, és igen figyelemre méltóan teljesít. Első kezdőbe kerülése alkalmával, góllal hálálta meg a bizalmat az Európa-liga csoportkörében az Astana együttesével szemben, amivel a csapat valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett valamely európai sorozatban. Mason Greenwood mindössze 18 évesen, 36 mérkőzésen 12 gólnál és 4 gólpassznál jár az idei kiírás minden sorozatát figyelembe véve. Ezzel Rashford és Martial mögött a harmadik helyen áll a házi góllövő listán, ami valljuk be, 18 évesen nem rossz mutató.

 

Bár ezek csak számok, és nem szabad sok következtetést levonni belőlük, de figyelemfelkeltő lehet, hogy Rashford értéke alig 22 évesen 80 millió euró, míg Greenwoodot 32 millió euróra taksálják már most. Lehet, hogy sztárigazolás nélkül is megoldódnak majd a csapat csatárgondjai? Az biztos, hogy a történelemben már számtalanszor bizonyították, hogy értik a dolgukat a Manchester United akadémiáján.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!