Meghiúsulhat Ighalo véglegesítése?

Odion Ighalo a szezon végén végérvényesen is United játékossá válhat, de a döntés meghozatalakor a teljes képet kell szem előtt tartania a klubnak.


Számos United szimpatizáns, szakértő és ex-játékos úgy gondolja, hogy nem kérdés Odion Ighalo véglegesítése a szezon végén.

 

A kölcsönben szereplő csatár a Shanghai Shenua csapatától érkezett, és rövid idő alatt letette a névjegyét a Unitednél a megszerzett 4 góljával, ami azt jelenti, hogy mindeddig valamivel kevesebb, mint 90 percenként 1 gólt szerzett. A támogató hangok szerint ez alapján a csatár már így is bőven túlteljesítette azt az elvárást, ami egy hosszabb tartózkodás megalapozásához szükséges az Old Traffordon.

 

Nehéz ezeket a tényeket elvitatni, és semmi kétség afelől, hogy Ighalo megfelelt az elvárásoknak, de ennél a pontnál figyelembe kell venni a teljes képet: a bizonytalanság végét a koronavírus okozta veszélyhelyzet megszűnésével, a nyári átigazolási ablak megnyitását, és azt a tényt, hogy a Unitednek fiatalabb és feltehetőleg fontosabb átigazolási célpontjai is lehetnek, akikre fókuszálhat. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Marcus Rashford hamarosan visszatér sérüléséből és biztosítani kell Mason Greenwood fejlődését is.

 

Ighalo a januári átigazolási ablak utolsó napján érkezett a Unitedhez azzal a szándékkal, hogy június végéig maradjon. Ennek ellenére szinte biztosan engedélyezik számára, hogy befejezze a jelenlegi szezont a csapattal, akármikor is ér az véget. Ez azt is jelenti, hogy a szerződése várhatóan a kialakult körülményeknek megfelelően lesz módosítva.

 

 

A COVID-19 terjedésével, a vírus leküzdése végett a világ országai egyre szigorúbb korlátozásokat vezetnek be, így a helyzet a klubok átigazolási politikáját olyan irányba befolyásolhatja, amit korábban elképzelhetetlennek hittek.

 

A klub nem csinált titkot abból, hogy Jack Grealish és Jadon Sancho a két elsőszámú nyári célpont. Mind az Aston Villa csapatkapitányának, mind a Borussia Dortmund csodagyerekének reális esélye van arra, hogy a következő szezont már a United támadóharmadában kezdje meg olyan játékosok mellett, mint Rashford, Greenwood, Anthony Martial, Daniel James és Bruno Fernandes.

 

Ha hozzáadunk ehhez egy játékost, aki 31 éves lesz, mire a helyzet rendeződik, az számos okból bonyolult helyzetet eredményez. A nigériai megragadta ugyan a lehetőségét, sikeresen helyettesítette a sérült Rashfordot, és tapasztalatot is hozott a 9-es pozícióba az Old Traffordon, ennek ellenére Ole Gunnar Solskjaer végleges igazolásai mind egy hosszú távú terv részei voltak eddig. Vegyük például a három nyári szerzeményt, vagy Bruno Fernandes januári leigazolását. Ighalo nem illik ebbe a sormintába, annak ellenére sem, hogy Solskjaer a napokban elhintette, hogy Ighalo kölcsönszerződése akár véglegessé is válhat.

 

Ugyan számos drukker – azon belül is leginkább Ighalo nigériai támogatói – egy szerződésvéglegesítésnek szurkol, nem valószínű, hogy a United kockáztatná Greenwood, mint kilences pozíció várományosának fejlődését, vagy korlátozná Jadon Sancho játékidejét emiatt. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy Solskjaer mindig támogatta Rashfordot és Martialt is, akik már bizonyították gólszerzési képességüket.

 

 

A norvégnak egy horatiusi arany középutat kell tehát megtalálnia: túl májuson és júniuson, legalább a jelenlegi szezon végéig meg kell tartania Ighalot, ugyanakkor ragaszkodnia is kell a hosszú távú átigazolási politikájához, ami a United érdekét fogja szolgálni az elkövetkező években.

 

A fentiek ellenére az vitathatatlanul Ighalo érdeme, hogy ezt a döntést egy kellemes teherré tette a klub számára. A Watford korábbi 30 éves csatára kétségkívül hasznos tagja a csapatnak, a döntésnél azonban kétség kívül a teljes képet kell figyelembe venni.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!