Rooney: Nem bíztam De Geában

Wayne felfedte, miért látta eleinte kevésnek a spanyolt a Unitedben.


Wayne Rooney, a Vörös Ördögök történetének legjobb góllövője már hetedik szezonját töltötte az Old Traffordon, mikor Sir Alex 17 millió font körüli összegért elhozta a csapathoz David de Geát az Atlético Madridból.

 

A hálóőrt rengeteg kritika érte angliai karrierje elején, sok hibát követett el a gólvonal előtt, illetve nem volt fizikailag felkészülve, hogy képes legyen dominálni a Premier League hírhedten erős légterét úgy, ahogy elődjei, Edwin van der Sar vagy Peter Schmeichel tették korábban.

 

Rooney Gary Neville-lel folytatott beszélgetése során elmondta, hogy kezdetben úgy tűnt, mintha nem rendelkezne megfelelő képzettséggel a spanyol, azonban az Arsenal elleni 8-2-es győzelem során hárított büntetője hatalmas fordulópontot jelentett számára.

 

Neville hozzátette, hogy első két évében egy kamasz benyomását keltette David, sokáig nem is bízott abban, hogy meg fogja állni a helyét és bár tisztában volt tehetségével, de a fizikuma nagyon gyenge volt.

 

 

"Edwin után meglátva őt, nem hittem el, hogy valóban kapusról van szó, annyira vékony és kicsi volt" - válaszolta Rooney.

 

"Az edzésen sem ment neki a játék, úgy éreztem, nem United-szint, de szerencsére Fergie végig kitartott mellette, így a világ egyik legjobbjává nőhette ki magát Manchesterben."

 

A Derby játékos-edzője Danny Welbeckről is említett néhány szót Gary Soccerbox c. műsorában a Sky-on.

 

"Szerettem vele együtt játszani a klubban és a válogatottban, az egyik fő kvalitása a labda gyors visszaszerzése volt a támadó harmadban. Van Gaal taktikájába nem fért bele, ezért távoznia kellett, de nem hiszem, hogy szívesen hagyta el szeretett nevelőklubját."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!