Ighalo: Elképesztően motivál a United

Nem kétséges, hogy Odion Ighalo az álmait éli át a klubnál.


A nigériai támadó a csapat felé tanúsított szenvedélyét és érzelmeit fejezte ki a ManUtd.com "My Inspirations" c. új interjúsorozatának első részében. A beszélgetés során kiemelte, hogy teljesen lenyűgözte az Old Trafford légköre és szívesen töltene még több időt Manchesterben.

 

Először is, mi vett rá arra, hogy futballozz?

"Lagosban, ahol felnőttem, minden kisgyermek álma, hogy labdarúgó legyen. Amikor láttam elindulni focizni a srácokat, természetesen én is csatlakoztam hozzájuk. Minden nap így telt, hamar a szenvedélyünkké vált a játék."

 

Ki volt rád a legnagyobb hatással gyermekkorodban?

"A testvéreim, édesanyám, és néhány barátom is persze. Anyukám rengeteg erőt adott, hogy átlendüljek az elém gördülő akadályokon, bátorított még akkor is, ha apukám nem volt oda annyira ezért a kezdetek kezdetén. Fiatalkoromban megtett lépéseimnek köszönhetem azt, hogy azzá váltam, aki ma vagyok."

 

Kik voltak a példaképeid a futballban?

"Sok futballhősöm volt. Amikor a Manchester Unitednek kezdtem szurkolni, akkor Dwight Yorke és Andy Cole voltak a kedvenceim, a nigériai válogatottból pedig Jay-Jay Okocha és Nwankwo Kanu. Remek játékosok voltak mind, ők voltak a példaképeim, akiket tudtam követni televízión keresztül. Ezért is érzem kiváltságosnak, hogy ott szerepelhetek, ahol Yorke és Cole is legendává váltak."

 

Volt olyan, akinek próbáltad utánozni a játékát?

"Persze, csatárként mindig is Yorke-Cole párosát figyeltem. Hihetetlenek voltak, rengeteg gólt szereztek. Szinte minden mozzanatukat elemeztem, kezdve a döntéseikkel, az összjátékukkal, valamint azt, ahogyan érkeznek a beadásokra a kapu előtt, hogy miként támadják a labdát. Sokat tanultam el tőlük, amik segítettek a karrierem során."

 

 

Van valamilyen rituáléd a mérkőzések előtt?

"Mielőtt kimegyek a pályára, mindig zenét hallgatok, általában a vallásommal kapcsolatos dalokat, továbbá nyugodtabb stílusú számokat, amik segítenek ellazulni és koncentrálni, hogy jól teljesítsek. Szeretem, mert ez egyfajta relaxáció számomra."

 

Kivel szoktad elsőként megosztani a sikereidet?

"A családommal, gyerekeimmel, anyukámmal. Őket mindig felhívom, hogy elmeséljem az épp velem történteket."

 

Hogyan írnád le magad, mikor a pályán vagy, mi jellemez a leginkább?

"Sokak szerint szelíd, nyugodt ember vagyok, de belül egy igazi harcos. Bármi is történjék egy adott meccsen, az elsőtől az utolsó percig 100%-on égek, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani. Sose adom fel az életben, küzdök az álmaimért, és azokért a dolgokért, amikben hiszek."

 

Mi az, ami legjobban megfogott a Vörös Ördögökkel kapcsolatban?

"Huh, nagyon sok minden. Kívülről nézve nem látszik, milyen hatalmas is az együttes, de amikor már a részéve válsz, akkor látod igazán át az egészet. Tetszik a klub felépítése, illetve az, ahogyan irányítják a csapatot, minden apró részletre ügyelnek. Nagyon odafigyelnek az utánpótlásra is, öröm látni, mikor egy akadémistából a felnőtt keret tagja lesz."

 

Milyen tanácsot adnál a feltörekvő ifistáknak?

"Azt üzenném nekik, hogy keményen dolgozzanak, sose adják fel a céljaikat. Szorgalommal és eltökéltséggel érhetnek el bármit az életben, a tehetség egyedül nem elég ehhez. Ha mindent beleadnak és bíznak Istenben, akkor képesek lesznek valóra váltani az álmaikat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!