Fred: Fernandes inspirál minket

A Manchester United középpályása, Fred szerint Bruno Fernandes egy olyan játékos, aki inspirációt jelent és úgy érzi, a portugál támadó hozzájárult a klub felemelkedéséhez.


Fernandes január végén érkezett Manchesterbe, még mielőtt a koronavírus-járvány miatt leállt volna a világ labdarúgása is. Ole Gunnar Solskjaer csapata Fernandessel a fedélzetén kilenc mérkőzést hozott le vereség nélkül.

 

A 25 éves játékost nagyon dicsérte Fred, aki úgy gondolja, teljesítménye kulcsfontosságú volt a United jó formájához.

 

"Jó fázisban vagyunk, növekvő fázisban járunk. A Premier League-ben nagyon jók voltunk, akárcsak az Európa-ligában. Esélyünk volt arra, hogy megnyerjük az EL-t" - nyilatkozta a középpályás a Trivelának.

 

"A csapat nagyon jól összeállt a végére, elkezdtünk segíteni egymásnak, felnőttünk a feladathoz. Kezdtünk egyre jobban teljesíteni és Bruno Fernandes érkezése nagyon fontos volt nekünk, nyugalmat adott a középpályánknak."

 

 

"De Olét is dicsérnünk kell, amiért ilyen jól felemelkedtünk."

 

Fernandes - akit első hónapjában a legjobbnak választottak a Premier League-ben - tökéletesen alkalmazkodott igazolása óta és Fred szerint a Sportingtól érkezett focista egy vezér.

 

"Bruno Fernandes egy nagyon fontos játékos, megérkezett és a csapat fellendült. Nagyon ambiciózus játékos, de azt hiszem, a Manchester Unitednél minden játékosnak komoly ambíciókkal kell rendelkeznie a győzelem iránt, hiszen ez egy óriási klub."

 

"Mindig trófeákra, győzelmekre kell gondolnunk. Nagyon jól érkezett, sokat segített nekünk és inspirációt jelent, akit követni kell. Biztos vagyok, hogy még jobb lesz a Unitedben."

 

Jose Mourinho irányítása alatt nehezen kapott helyet a csapatban Fred, ám Solskjaer érkezése után minden megváltozott, rendszeres tagja a kezdőcsapatnak és nagyon jó szezont fut. A brazil középpályás szerint ebben nagyon nagy szerepe van Michael Carricknek, aki rengeteget segített neki.

 

 

"Michael Carrick egy segédedző, aki sokat segített nekem abban, hogy alkalmazkodni tudjak. Ő egy idol a klubnál, nagyszerű játékos volt ugyanazon a poszton, amin én is focizok" - magyarázta Fred.

 

"Napi szinten sokat segít, mindig beszél velem. Edzés után mindig csinálunk egy kis plusz munkát, olykor befejezést gyakoroljuk, máskor passzokat, indításokat."

 

"Olyan ő, aki érti a játékot, átélte azt. Lehetetlen jobb embert találni arra, hogy segítsen nekem. Ismeri a nehézségeket és próbál mindent megmutatni nekem az edzéseken, meccseken. Nagyon fontos számomra, nagyon hálás vagyok neki!"
 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!