A 10 legnagyobb európai kupaest az Old Traffordon

1957-ben ezen a napon játszott először a Manchester United európai kupacsatát az Old Traffordon.


A 63 évvel ezelőtti ellenfél a BEK-címvédő, majd újabb győztes Real Madrid volt. Habár a spanyolok előnyben voltak a félidőben, Tommy Taylor és Bobby Charlton találatainak hála ikszre mentették a Vörös Ördögök az elődöntő odavágóját.

 

A United az azóta eltelt időben számos feledhetetlen estét szerzett hazai környezetben a szurkolók számára. Íme közülük a top 10 csokorba szedve:

 

10. United-Milan 3-2 (Bajnokok Ligája elődöntő, 2006/07)

A későbbi Aranylabdás Kaká mágikus játékának köszönhetően a milánóiak álltak győzelemre, de Wayne Rooney ráadásban szerzett második gólja után szinte felrobbant a stadion.

 

9. United-Barcelona 3-3 (Bajnokok Ligája csoportkör, 1998/99)

Egy elképesztő izgalmakkal teli csoportmeccs, amelyen 0-2-ről jöttek vissza a mérkőzésbe a Katalánok. David Beckham újra megszerezte a vezetést szabadrúgásgóljával, ám a Nicky Butt kezezése miatt megítélt büntetőt Luis Enrique értékesíteni tudta.

 

8. United-Olympiacos 3-0 (Bajnokok Ligája legjobb 16, 2013/14)

A Pireuszban elszenvedett vereséget követően a manchesteriek 30 év után először fordítottak meg 2 gólos hátrányból európai párharcot. David de Gea és Robin van Persie teljesítményére nem maradt válaszuk a görögöknek.

 

7. United-Inter 2-0 (Bajnokok Ligája negyeddöntő, 1998/99)

A BL-favorit olaszok kétszer kapituláltak Dwight Yorke bólintásai után. Beckham centerezéseire nem volt ellenszerük a fekete-kékeknek.

 

6. United-Juventus 3-2 (Bajnokok Ligája csoportkör, 1997/98)

Az ezt megelőző szezonban Marcello Lippi együttese mindkét meccsen 1-0-ra múlta felül Sir Alex Fergusonékat, azonban a legnevesebb európai sorozat következő idényében Ryan Giggs emlékezetes szólógóljának segítségével fel tudott nőni a feladathoz az Old Trafford legénysége.

 

 

5. United-Porto 4-0 (Bajnokok Ligája negyeddöntő, 1996/97)

A fekete lónak számító portugálokat már az első találkozón négy góllal páholták el a vendéglátók David May, Eric Cantona, Giggs és Andrew Cole közreműködésével.

 

4. United-Real Madrid 1-0 (BEK elődöntő, 1967/68)

A visszavágón heroikus küzdelemben elért továbbjutást a fantasztikus hazai sikerre alapozhatta a United, amit George Best balosa szállított.

 

3. United-Roma 7-1 (Bajnokok Ligája negyeddöntő, 2006/07)

Egy újabb fordítás, ami nem ütközött nehézségekbe. A római odavágó után 2-1-gyel fordultak a felek, a második ütközet szünetében viszont már 5-2-es összesítéssel Cristiano Ronaldóék érezhették magukat nyeregben. Ez csak az előszele volt annak, amit a későbbi években produkáltak Sir Alex fiai.

 

2. United-Barcelona 1-0 (Bajnokok Ligája elődöntő, 2007/08)

Nagy feszültséget és gyötrelmes küzdelmet hozó párharc. Paul Scholes korai bombája bizonyult az egyetlen hálót érő lövésnek. A közönség elképesztő támogatása Moszkváig repítette a csapatot, ahol később a harmadik európai elsőségét zsebelhette be a gárda.

 

1. United-Barcelona 3-0 (KEK negyeddöntő, 1983/84)

Az egyik legnagyobb hangulatú összecsapást hozta az Old Traffordon a sztárokkal teletűzdelt Barcelona elleni 3-2-es összesítéssel megnyert párviadal.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!