Zöld út az állóhelyeknek

A Manchester United engedélyt kapott arra, hogy próbaképpen 1500 állóhelyet létesítsenek az Old Traffordon.


A klub pozitív végkimenetelű tárgyalásokat folytatott a Trafford önkormányzattal a koronavírus világjárvány kitörését megelőzően, így most megkezdik a korláttal ellátott férőhelyek - állóhelyek előttük korláttal - kialakítását a biztonsági előírások megváltoztatását követően.

 

A tervek szerint a J-lelátón fognak 1500 fős állóhelyekből álló szektort kialakítani, amint a szurkolók visszatérhetnek a stadionba és amennyiben sikeresen vizsgázik a kezdeményezés, úgy a Unitednél megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy az Old Trafford további részeire is kiterjesszék ezt a típusú férőhelyet.

 

"Mindenekelőtt ki kell jelentenünk, hogy számunkra mindent felülmúló fontossággal rendelkezik az, hogy az embereket megóvjuk a koronavírus járványtól" - kezdte Richard Arnold, igazgatósági tag.

 

"Furának tűnhet ilyenkor stadionnal kapcsolatos tervekről beszélni, de a futball és a szurkolóink vissza fognak térni, amint az biztonságos, emiatt pedig a háttérben folytatnunk kell az előkészületeinket."

 

"Ez a bejelentés egy újabb lépés a szurkolóinkkal folytatott közös utunk során."

 

"Meghallottuk a visszajelzéseiket, különösen a MUST képviselőiét és a Trafford önkormányzattal együttműködve kialakítottuk és el is fogadtattuk ezt a felvetést."

 

 

Az angol futball két legfelsőbb osztályában azt követően tiltották be az állóhelyeket, hogy az 1989-es Hillsborough tragédiát követően született Taylor Jelentésben nem feleltek meg a biztonsági javaslatoknak.

 

A Premier League-ben a Tottenham Hotspur és a Wolverhampton Wanderers már bevezette saját pályáján az állóhelyeket, de a skót Celticnek is van hasonló szekciója a Parkhead Stadiumban.

 

A MUST (Manchester United Szurkolók Szövetsége) üdvözölte a fejlesztést, amely az elmúlt évek hosszú tárgyalásainak eredménye a klub és a szurkolók között.

 

"Örömünkre szolgál, hogy zöld utat kapott a klub állóhelyek kialakítására az Old Traffordon" - kezdik közleményüket.

 

"Bár a klub volt az, akik formálisan kezdeményezték a próbaidőszakot, ez a MUST (korábban SU és IMUSA) képviselői belefektetett sok évnyi munka gyümölcse, amelyet azóta folytatnak, hogy kötelezővé tették a csak ülőhelyeket megengedő szabályozás bevezetését."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!