McTominay: A legjobb pillanatom a pályán

Scott McTominay, a Manchester United tündöklő középpályása elismerte, a legutóbbi manchesteri derbin szerzett gólja volt a legemlékezetesebb pillanata a pályán.


A 23 éves játékos öt éves kora óta tagja a Vörös Ördögök családjának és 2017 májusában mutatkozhatott be a felnőttek között, ám ő az Old Traffordon lejátszott legutolsó mérkőzését nevezte meg, mint kedvenc pillanatát.

 

A Vörös Ördögök 1-0-ra vezettek a Manchester City ellen, amikor McTominay a találkozó 78. percében pályára lépett, váltva Anthony Martialt, aki a vezető gólt szerezte még az első játékrészben.

 

McTominay szerepe minden bizonnyal az volt, hogy segítsen megtartani az előnyt és megtörje a vendégek egyre növekvő törekvéseit az egyenlítés kiharcolása érdekében, ám amikor Ederson kidobása éppen felé szállt, ő 35 méterről azonnal lőtt és a kapuba talált, amivel bebiztosította a United sikerét.

 

Mindez nem csak a 70 ezernél is több szurkoló örömét hozta meg, de McTominay számára is extázist jelentett.

 

"A Manchester City elleni, hazai mérkőzésen történt dolog valószínűleg a legjobb, amit életemben futballpályán éreztem!" - magyarázta a skót válogatott játékos.

 

"Hihetetlen volt az az érzés, amit ott tapasztaltam és ahogyan mindez az egész stadionon átszállt. Nagyon kemény volt számomra, hogy kettő vagy három hónapig sérült voltam. Nagyon fontos számomra, hogy ahogy visszatérek a csapatba, segítsem a többieket, még ha nem is a meccs elejétől, megmutassam a menedzsernek, hogy nem duzzogok emiatt, hanem készen állok, bármikor is szükség van rám."

 

 

McTominay decembertől februárig nem léphetett pályára, miután a karácsonyi, Newcastle elleni 4-1-es siker során térdsérülést szenvedett.

 

A lenyűgöző és szorgalmas középpályás a relatív gyors visszatérése után dicséretet kapott a szurkolóktól, de elmondta, a rehabilitációs időszak mentálisan és fizikálisan is komoly teszt volt.

 

"Nagyon komoly áldozatokat hoztam a megsérülésem óta. Arra fordítod az egész életed, hogy visszatérj, egészséges legyél, készen állj szinte úgy, hogy soha nem hagytál ki semmit."

 

A City elleni gól már az ötödik volt a szezonban McTominay esetében és második alig egy héten belül. Február 27-én, a Club Brugge ellen először volt a kezdőcsapat tagja sérüléséből felépülése után és a félidő vége előtt néhány perccel nagyszerű gólt szerzett a tizenhatos széléről.

 

De a City elleni pillanat - az utolsó mérkőzés az Old Traffordon a koronavírus-járvány előtti lezárás előtt - a legfontosabb számára.

 

"Nagy listám van azokról a mérkőzésekről, melyek után büszkén hagytam el a pályát. Nyilván ilyen a bemutatkozás, az első gól - ezek az érzések nagyon fontosak egy olyan srác számára, aki az akadémiáról jött."

 

"Remélhetőleg még több ilyen jön és rengeteg olyan eredmény születik, amelyekre nagyon-nagyon büszkék lehetünk."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!