Romero: Összetartanak a United kapusai

Sergio Romero elárulta, hogy a klub valamennyi kapusának megvan a saját, közös csoportja - beleértve a kölcsönjátékosokat is - és igyekszik fenntartani a pozitív hangulatot a lezárások alatt is, míg szülőhazájában, Argentínában tartózkodik.


A Manchester United hálóőre folyamatos kapcsolatot tart a klubbéli kapustársaival, emellett új edzésmódszert dolgozott ki kertjében, míg a játékosok várják, hogy zöld utat kapjanak az Aon Edzőközpontba való visszatérésükre.

 

Elmondta azt is, hogy a WhatsApp csoportjukban Dean Henderson is benne van, annak ellenére, hogy jelenleg kölcsönszerződését tölti a Sheffield Unitednál. Az ifjú kapus mindeddig remekül szerepelt a Premier League-ben, és a Vörös Ördögök kihívóivá is váltak az európai szereplést érő helyekért.

 

"Van egy csoportunk amiben minden United játékos benne van" - mondta. "Mindig irkálnak benne, küldik az üzeneteket, és érdeklődnek egymás iránt."

 

"Ebben minden játékos benne van. Mindemellett van egy csoport fenntartva kizárólag a klubnál lévő kapusoknak, amiben minden egyes hálóőr szerepel, beleértve Joel Pereirát és Deanót is. Mindannyian tagjai vagyunk a csoportnak, írunk és üzeneteket küldünk egymásnak. Van egy külön Daviddel is [De Gea]. Ő ír nekem, én arra válaszolok, hogy megtudjuk mi a helyzet a másiknál, mert amint ennek vége, jó formában kell lennünk a visszatérésre."

 

Romero fiatalkorát felidézve edz a saját kertjében, és pár megfontolandó tanácsot is adott azoknak a gyerekeknek, akik hasonlóan tesznek ezekben a nehéz időkben.

 

"Mindig pozitívan gondolkodom" - mondta. " Úgy gondolom, minden labdával történő gyakorlatnak pozitív és fontos szerepe van a fejlődésünkben. Sokan szeretünk trükköket gyakorolni és különböző kihívások elé állítani magunkat. Sokak úgy vélekednek, hogy azzal is komoly fejlődés érhető el ha egyszerűen csak felváltva jobb és bal lábbal a falnak rúgjuk a labdát."

 

"A kertemben van egy napágy, amit napozásra szoktunk használni, de azt most a kert végébe raktam, és egy bizonyos szögből a napágyról lepattintva megpróbálom eltalálni ugyanazt a pontot. Azt vettem észre, hogy minden hasznos, amit végre tudsz hajtani és amit gyerekkorodban el tudtál képzelni. Ezzel is fent tudod tartani a játék iránti szeretetet, és azt a különleges érzést, ami bennünk futballistákban van."

 

"Úgyhogy a legjobb, amit tanácsolni tudok, hogy soha ne add fel, mindig gondolkodj pozitívan, és hamarosan ugyanazt a szabadságot élvezhetjük, amink 2-3 hónappal ezelőtt volt. Hamarosan ismét megmutathatjuk akár a focipályán, akár egy parkban több néző előtt, hogy mit is tudunk kezdeni egy focilabdával."

 

 

Az argentin válogatott úgy érzi, hogy könnyebben tud alkalmazkodni a mostani szituációhoz azzal a gondolkodásmóddal, amit a klubnál második számú kapusként fejlesztett ki magában.

 

"Számomra ez az oldala könnyebb" - fejtette ki. "Mindig keményen edzettem, számos alkalommal arra gondolva, hogy majd a hétvégén pályára léphetek, aztán a mérkőzést mégis a cserepadról néztem végig."

 

"Úgyhogy a gondolkodásmód mindig ugyanaz volt: pozitívnak maradni, keményen dolgozni, és arra gondolni, hogy a csapattársaim Angliában ugyanazt csinálják, mint én itt Argentínában."

 

"Az a tény tart motiválva, hogy vissza fogunk térni a munkánkba, az edzésekre és a szurkolók elé, hogy megmutathassuk, hogy ez idő alatt is formában tartottuk magunkat, valamint keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy élvezhessék a teljesítményünket a pályán."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!