James hullámzó szezonja

Daniel James és Scott McTominay az Adidas új, The Huddle c. műsorában beszélgettek.


A két jó barát a bajnokság eddigi alakulását vitatta meg, a közeljövővel kapcsolatos reményeiknek adtak hangot, valamint a Premier League-be történő váltás nehézségeit emelte ki a szélső.

 

A walesi válogatott tavaly augusztusban berobbant Manchesterben, 3 alkalommal talált hálóba, ezzel elnyerve a hónap legjobb Vörös Ördögének járó címet.

 

Az impozáns bemutatkozó ellenére nagy kő esett le a szívéről, mikor újra feliratkozhatott a góllövők közé a csapat legutóbbi idegenben vívott LASK elleni 5-0-ra megnyert Európa-liga-találkozóján.

 

Ahogy azonban Scotty hangsúlyozta, nem csak a gólok számát kell mérvadónak tekinteni, pláne nem egy olyan szélső esetében, aki átlag felettit nyújt védőmunkájával és az ellenfelek elnyűhetetlen szorongatásával, viszont Jamest vegyes érzelmek fűzik a teljesítményéhez.

 

"Nyilvánvalóan erős nyitánynak örvendhettem a Chelsea elleni találatom után, onnantól a várakozásaim ilyen téren magasabbra szöktek" – mondta. "Mindenkinek saját magának kell belőnie egy kívánatos szintet. Hogy mit várok magamtól? Nem változtak a céljaim annak ellenére, hogy jobban kezdtem, mint amire számítottam. Később nem úgy jöttek a gólok, ahogy szerettem volna, amit az álomszerű első hónaphoz képest visszaesésnek éltem meg, de nem vártam el magamtól sokkal többet."

 

McTominay közbevágott és a következőkkel érvelt: "Nem a gólok mennyisége a lényeg. Az a fontos, hogyan játszol, ez az, amit a fiatalok nem vesznek észre. Ha jól megy a játék, az ember azt hiheti, képes lesz fenntartani a remek mutatókat, aztán idővel rájön, hogyan válhat hosszútávon igazán hasznossá a csapata számára."

 

 

Ne feledjük, Daniel karrierje során mindössze a második szezonját futja a felnőttek között, mióta felhívta magára a figyelmet a Swansea City-ben.

 

"Ez a lényeg" – válaszolt a villámléptű középpályás. "A Swansea-ból való váltás, ahogy említetted, nagy lépcsőfok volt. Sokkal nagyobb ugrás, mint amire készültem. Lehet-e heti három meccsen ugyanolyan magas színvonalon teljesíteni? A Hattyúknál 9-10 km-t futottam, de most a legtöbb mérkőzésen minimum 11-et kell megtennem, annak java részét sprintben."

 

McTominay hozzátette: "Ez egyfajta kulturális változás. Hozzá kell szoknod az új környezethez, ami nem mehet csettintésre. Az elején pazarul ment, de azóta is hoztál egy szép szintet. Ez a Premier League, a világ egyik legerősebb sorozata, nem mehet minden úgy, mint a karikacsapás. Idő kell ahhoz, hogy alkalmazkodj az új körülményekkel járó élethez."

 

A Flash becenévre hallgató játékos csak 22 esztendős, így tisztában van vele, hogy hosszú út áll még előtte.

 

"Ez az idény is egy tanulási folyamat része" – folytatta. "Természetesen bizakodom, hogy befejezhetjük a mostani pontvadászatot. Sokszor éreztem magam fent is és lent is, de sokat segített az idei év, mivel ez egy újabb lehetőség, hogy megmutassam, mire vagyok képes. A tavalyi Championshipben töltött idő után ez egy újabb mérföldkő számomra."

 

"Úgy vélem, a következő év sok mindent tartogathat. Sérülések tizedeltek minket, többen hosszabb távra is kiestek, vegyük példaként csak Marcust vagy Pault, vagy téged. Hiszem, hogyha újra összeállunk, rotációval kiváló esélyünk lesz, hogy harcban legyünk a bajnoki címért."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!