Lindelöf eddigi legjobb csapattársa

A svéd válogatott számos nagy sztárral fordult már meg egy csapatban, de egy csatár kiemelkedik számára mind közül.


A Manchester United bekkje Zlatan Ibrahimovic-ot tartja a legkiválóbb játékosnak, akivel valaha együtt léphetett fel, annak ellenére, hogy összességében csak néhány hónapig voltak azonos brigádok tagjai.

 

Lindelöf rövid ideig volt egyszerre válogatott az AC Milan támadójával, 3 hónappal azelőtt kapta meg első meghívóját a svéd nemzeti tizenegybe, hogy a hórihorgas gólzsák visszavonult volna a csalódást keltő 2016-os Európa-bajnokságot követően.

 

2017 nyarán, mikor a Benfica együttesétől a Vörös Ördögökhöz csatlakozott, újra együtt rúghatták a bőrt, míg Ibra tovább nem állt az LA Galaxy gárdájához a következő év márciusában.

 

"Kitűnő labdarúgók mellett szerepelhettem, de ha egyet kellene választanom, akkor Zlatant említeném" – mondta Victor.

 

"Elképesztő karakter, válogatott- és klub szinten is volt lehetőségem vele egy célért küzdeni. Ő a legjobb."

 

 

Áttérve a United jelenlegi keretére, Lindelöf úgy gondolja, a java még csak most jön, mivel a csapat érezhető javuláson ment keresztül a koronavírus-járványt megelőzően.

 

Ole Gunnar Solskjaer együttese minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzésen maradt veretlen, köztük a fantasztikus Chelsea és Manchester City elleni győzelemmel, valamint az FA-kupa negyeddöntőjébe jutást érő Derby-vel szembeni sikerrel a tarsolyban.

 

A középső védő ugyanakkor nem ragadtatta el magát az eddig látottaktól, további fejlődést szeretne elérni.

 

Amikor azt kérdezték tőle, mi volt ezidáig a kedvenc pillanata az Old Traffordon, a következőt felelte: "Nem könnyű csak egy momentumot kiemelni. Azonban azt mondanám, az igazi sikerek még váratnak magukra."

 

"Voltak emlékezetes eredményeink, de a bajnoki címet egyelőre nem hódíthattam el. Megvárom, míg sikerül, aztán tudok választ adni a kérdésre."

 

A United felfelé ívelő formájának egyik kulcseleme a hátsóalakzat volt. Lindelöf hatékony párost alkotott a védelem tengelyében a korábbi Leicester City játékossal, Harry Maguire-rel, aki januárban máris elnyerte a kapitányi karszalagot Ashley Young távozása után.

 

"Pompásan megértjük egymást Harry-vel. Fontos, hogy sok találkozó van a hátunk mögött, aminek köszönhetően rengeteget tanultunk egymástól."

 

"Minél többet vagyunk a pályán, annál jobban fog menni. Túl vagyunk már néhány csodás meccsen."

 

"Úgy gondolom, sokat javultunk a kényszerszünet előtti időszakban, nagyszerűen ment együtt a játék, többször is megúsztuk kapott gólok nélkül."

 

"Remek focistáink vannak ezen a poszton, mindig élvezem a velük való közös munkát. De Harry-vel igazán sok időt töltöttem a gyepen és nagyon jó teljesítményt tudtunk letenni az asztalra."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!