Ifjú Titánok: Nicky Ajose

Ezúttal Nicholas Ajosé kerül reflektorfénybe Ifjú Titánok sorozatunkban.


A Manchester United akadémiája tele van külföldi tehetségekkel, de emellett akadnak bõven ígéretes angol fiatalok is a Vörös Ördögök ifi csapatában, mint például Reece Brown (Wes öccse), Danny Welbeck, Tom Cleverley, Ravel Morrison, John Cofie, Will Keane vagy éppen Nicky Ajose.


A Bury városában született játékos nigériai felmenõkkel rendelkezik, de angol állampolgár, tehát a válogatott színeiben eddig U16-os és U17-es szinten Angliát képviselte.

 


Ajosé 7 évesen került a Unitedhez, majd 2008-ban egy ösztöndíj program keretében szerzõdést is kötött a csapattal. Az ezt követõ szezonban a szélsõként és csatárként egyaránt bevethetõ játékos az U18-as korosztály házi gólkirálya lett 10 góljával. Teljesítménye nem maradt elismerés nélkül, hiszen a szezon végén, 2009-ben profi szerzõdést kapott a klubtól.


„Nicky hosszú ideje van már velünk az Akadémián. Nagy lehetõségek rejlenek benne, kiváló képessége van ahhoz, hogy trükkjeivel és gyorsaságával simán elmenjen a védõk mellett” – mondta róla annak idején Paul McGuinness.


„Nagyon fürge a labdával és a labda nélkül is, képes bármikor gólhelyzetet teremteni. Kreatív játékos, aki nagyon sok gólhoz segíti társait, de emellett õ maga is sok gólt lõ.”


  McGuinness szavait támasztja alá, hogy 100 és 200 méteren az ország 10 legjobb sprintere között tartották számon egy idõben a fiatal játékost, aki Angliát is képviselte futóversenyeken.


Posztját tekintve csatárként is bevethetõ, ám kiemelkedõ gyorsasága miatt többnyire a szélen szeret szerepelni, ahol egy az egy elleni szituációkban teheti próbára a hátvédeket. Hihetetlenül hatékony fegyvere volt az U18-as csapatnak, majd képességeit Solskjaer oldalán a tartalékcsapatban fejleszthette tovább, ahol szintén sokat tanult.


Az idei évadot szülõvárosának csapatában, a Bury FC színeiben tölti, ahol szintén lenyûgözte edzõit teljesítményével. Fiatal kora ellenére a csapat egyik meghatározó tagja, 30 mérkõzésen 12 gólt szerzett eddig és 3 gólpasszt adott.

 

 

Tartalékok: United 4 - 0 Bolton, Ajosé az elsõ 3 gól szerzõje

 

Ajosé gólja a Bury színeiben az Accrington Stanley ellen

 


innen-onnan

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!