Tottenham 1-1 Manchester United

Döntetlennel zárult a Vörös Ördögök első mérkőzése a feloldás után.


Hetek, hónapok után végre ismét láthattuk kedvenceinket, akik Londonban léptek pályára a Spurs otthonában.

 

Ole Gunnar Solskjaer a kezdőcsapatba tette a sérüléséből felépült Marcus Rashfordot, ám nem tette be Paul Pogbát.

 

Az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, Aurier kapott labdát, teljesen üresen volt, mert Shaw betolódott középre, belépett a tizenhatoson belülre, lövését azonban blokkolni tudta Luke.

 

Lassan csordogált le az első 15 perc, komoly helyzet nélkül.

 

A 18. percben Rashford tekert a kapu elé, James startolt a labdára, de Davies fejjel mentett előle.

 

Négy perccel később kétszer is védenie kellett Lloris-nak. Először Fernandes labdáját fejelte rossz helyre Sanchez, Rashford gyorsan reagált és 9 méterről tüzelt, a francia kapus nagyot védett, majd Shaw labdaszerzése után Fred átlövését fogta a hálóőr.

 

Fernandes is lövéshez jutott, Lloris hárítani tudott. Aktívabban játszott a United, többet is volt nála a labda.

 

És ahogy lenni szokott sokszor, dominál az egyik csapat, gólt lő a másik. Shaw fejelte a labdát Rashford felé, de a támadót megelőzték, Bergwijn iramodott meg, elment Maguire mellett, majd kíméletlen erővel lőtt a kapuba. Bár De Gea beleért, nem tudott védeni, 1-0 a Tottenhamnek.

 

Két perccel később Bruno jobboldali szabadrúgása szállt Rashford felé, de Sanchez ért bele, akiről kapu felé csorgott a játékszer, de Lloris még beleért és szögletre mentett.

 

A 31. percben nagyszerű kontrát vezetett a Spurs; Bergwijn robogott el a jobb szélen, Shaw lemaradt, szállt a labda a hosszúra Son felé, aki okosan fejelt, De Gea hatalmasat hárított.

 

Nem nagyon tudott mit kezdeni a hazai védekezéssel a United, a gól ráadásul megnyugtatta a londoniakat.

 

A ráadás perceiben még Fernandes próbálkozott egyszer, távoli lövését fogta Lloris.

 

Ahogy az várható volt, a Vörös Ördögök nem tudták ott folytatni, ahol a koronavírus miatti lezárás előtt befejezték, nagyon pontatlanul, lassan játszott a csapat. A pontrúgások is rendkívül gyengére sikeredtek. Gyorsabb, pontosabb játék kellett a második játékrészre!

 

Kicsit lendületesebb focival állt elő a vendég gárda a második félidő elején, de a Spurs védelme jól állt a lábán és sajnos a támadó harmadban sok labdát elszórt a csapat, főleg Fernandes, de James sem brillírozott.

 

Az 54. percben Fernandes passzolt Martialhoz, a francia csatár visszagurított a portugál elé, aki 23 méterről a hosszú alsót célozta meg, de centikkel elmérte a célt.

 

Közben figyelni kellett hátul is, Shaw kétszer is nagyot mentett a saját tizenhatosán belül.

 

A 64. percben Fernandes adott óriási labdát Martialnak, a francia azonban sokat várt, Dier blokkolni tudta őt. Nagyon nagy lehetőség volt a semmiből.

 

Két perccel később Shaw szerzett labdát a támadó harmadban, beadása Martialt találta meg, remekül lőtt a csatár, de Lloris nagyszerűen védett.

 

Az ivószünet nagyon jól jött a hazaiaknak, akik beszorultak előtte a kapujuk elé, ám a szünetet követően percekig a vendégek térfelén tudták tartani a labdát.

 

A 80. percben Pogba a tizenhatos jobb oldalánál ment el Dier mellett, aki utánament, de nem érte el a labdát, Pogba elesett, Moss pedig a büntetőpontra mutatott. Fernandes magabiztosan lőtt a jobb alsóba, miközben Lloris a másik irányba mozdult, 1-1!

 

Két szabadrúgást is elvégezhetett Mourinho csapata, de sem Son, sem az egész meccsen haloványan játszó Kane sem tudott veszélyeztetni.

 

A 90. percben Rashford tette üres területre a labdát, Fernandes csapott le rá, Dier odalépett, a portugál pedig elesett, Moss pedig tizenegyest ítélt - de sajnos a VAR után megváltoztatta - jogosan - döntését és a Spurs jöhetett kifelé.

 

Az 5 perc ráadás utolsó másodperceiben Shaw labdáját Ighalo tette tovább Greenwoodhoz, a fiatal támadó tolt egyet a játékszeren, majd a hosszú felé lőtt, de centiket tévedett, maradt az 1-1.

 

Főleg az első félidőben rengeteg hibával játszott a manchesteri alakulat, ám a szünet után aktívabbá vált és megérdemelten egyenlített. Sőt, Lloris-nak sokkal több dolga volt, mint De Geának, de a francia kapus megoldotta azokat.

 

 

Premier League, 30. forduló
Tottenham Hotspur 1-1 Manchester United
Tottenham Hotspur Stadium

 

Vezette: Jon Moss

 

Spurs: Lloris, Aurier, Dier, Sanchez, Davies, Winks, Sissoko, Lamela(Gedson 70.), Bergwijn(Lo Celso 70.), Son, Kane
Nem használt cserék: Gazzaniga, Alderweireld, Vertonghen, Sessegnon, White, Skipp, Ndombele

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf(Matic 78.), Maguire, Shaw - McTominay(Bailly 89.), Fred(Pogba 63.) - James(Greenwood 63.), Fernandes, Rashford - Martial(Ighalo 78.)
Nem használt cserék: Romero, Williams, Mata, Lingard

 

Gólszerző: Bergwijn 27' illetve Fernandes 81' (11-es)

 

Sárga lap: James


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!