Manchester United 3-0 Sheffield United

Anthony Martial mesterhármasával a Vörös Ördögök legyőzték a Sheffieldet és ezzel mennek a Chelsea után.


Ole Gunnar Solskjaer három helyen változtatott a Tottenham elleni kezdőcsapathoz képest és bekerült Paul Pogba, így ez az a találkozó, melyen az első másodperctől a gyepen van a Pogba-Fernandes kettős. De nem csak két játékosból áll a United szerencsére, így annak is lehetett örülni, hogy Rashford, Martial és Greenwood is rohamozhatta a Pengék kapuját.

 

Mindkét csapat lelkesen kezdte a találkozót, de talán kissé meglepő volt, hogy a Sheffield tűnt határozottabbnak az első percekben. Lövésekig is eljutottak, bár ezek nagy veszélyt nem jelentettek. A túloldalon is volt helyzet, Greenwood iramodott meg, de végül neki sem sikerült komoly lehetőséget kialakítani.

 

Sokat nem kellett várni az első gólra, a 7. percben Rashford csapott le egy labdára, elment két védő között, majd az alapvonal mellől a kapu elé bombázott, ahol Martial remekül ért a játékszerbe, ami a kapuban kötött ki. 1-0 a Unitednek!

 

A 11. percben szép passzolgatások után Lindelöf blokkolt nagyot a kapu előtt, majd szinte 20 másodperccel később már a vendégek örülhettek, hogy nem kaptak újabb gólt. Rashford iramodott meg, Martial nagyszerűen figyelt, hogy ne legyen les, majd kiugrott a védők között, kiválóan kapott labdát Marcustól, a francia így a kapusra vezethette a labdát. Azonban lövés helyett csapattársát akarta gólhelyzetbe hozni, ha már kapott tőle egy gólpasszt, azonban Rashford két védővel a nyakán nem tudta kapuba pofozni a játékszert.

 

Fernandes is aktivizálta magát, egy balról elvégzett szabadrúgását kellett védenie Moore-nak. Nem volt könnyű feladat.

 

A 19. percben zseniális támadást láthattunk; Matic indult fel, Rashfordot játszotta meg, aki Fernandeshez továbbított. A portugál elegáns mozdulattal pörgetett vissza az angol támadó elé, aki a kapuval szemben, óriási helyzetben nem találta el a labdát. Nagyobb összegben lehetne fogadni arra, hogy ha ez az újraindulás után nem a második, hanem az 5-6. találkozó, akkor lövéssel zárult volna a lehetőség.

 

A következő percben manchesteri szöglet szállt a kapu elé, Maguire bólintott a hálóba, de lökés miatt Taylor szabadrúgást ítélt kifelé. Maradt az 1-0.

 

A bekapott gól után kicsit szétesett Chris Wilder gárdája, de a félidő felétől ismét kezdtek egyre jobban focizni. Lundstram lövéssel próbálkozott, de nem találta el a kaput. De Geának még nem akadt dolga.

 

33 perc telt el, amikor a Sheffield eddigi legjobb pillanatai következtek. Komoly nyomás alá tudták helyezni a hazai védelmet, ívelések szálltak a kapu elé, lövéseket kellett blokkolniuk Lindelöféknek, ami sikerült is, maradt az 1-0 továbbra is.

 

A félidő vége közeledett, amikor a manchesteriek fel tudtak állni a Sheffield tizenhatosa előtt, remekül passzolgattak, kikerült a labda jobb szélre, Wan-Bissaka tolt egyet a labdán, majd laposan centerezett, Martial pedig 8 méterről a kapu közepébe gurított, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Szünet előtt még egy lövést láthattunk Greenwoodtól, ami azonban gyenge volt. Magabiztos előnnyel vonultak az öltözőbe Pogbáék.

 

Wilder kettőt cserélt a második játékrészre, Solskjaer azonban változatlanul hagyta csapatát egyelőre, nem is volt oka változtatásra, legalábbis a csapat összetételén, azonban Greenwood és Rashford helyet cseréltek a széleken a félidő elején.

 

10 percig nem sok minden történt a kapuk előtt, a hazaiak nagy labdabirtoklási fölényben játszottak, de az első helyzetre az 56. percig várni kellett. Ekkor Fernandes átadása után Greenwood lőtt, próbálkozása megpattant, így kerülte el a labda a kaput.

 

Közben Mason és Marcus ismét helyet cseréltek, Rashford a bal oldalról próbált kapu elé tálalni, de a labda nem jutott el Martialig, aki így nem szerzett mesterhármast.

 

Ahogy a 61. percben sem sikerült betalálnia, miután Pogba elképesztően jutott túl a vendégek szinte teljes védelmi vonalán.

 

Az ivószünet után Rashford és Greenwood kényszerítője után utóbbi lövésre szánta el magát távolról, de nem talált kaput.

 

A hazaiak magabiztosan játszottak, rengeteget volt a játék a sheffieldiek térfelén, bár néha szögletig sikerült eljutniuk, azokból azonban semmit nem tudtak kezdeni.

 

Csak megszületett Martial mesterhármasa. A 74. percben ő és Rashford remekeltek a tizenhatos előtt, Rashford hihetetlen átadással ugratta ki Anthony-t, aki higgadtan emelte át a kaput, 3-0 a hazaiaknak!

 

Solskjaer egyszerre használta ki öt cserelehetőségét, pályára küldte Ighalót, Pereirát, Matát, James-t és a héten szerződését meghosszabbító McTominay-t.

 

A 83. perc elején kellett először védenie De Geának, McBurnie átlövésénél mozgott egy kicsit a spanyol kapus, de nem volt komoly feladat számára ez sem.

 

Shaw ment el az oldalvonal mellett csodásan, nagyszerűen ívelt Ighalo elé, a csatár el akarta vinni a labdát a kapus mellett, így kisodródott és onnan már nem sikerült kapuba találnia.

 

Az eredmény már nem változott, Solskjaer csapata meggyőző játékkal, olykor szép támadásokat vezetve magabiztosan győzött.

 

Premier League, 31. forduló
Manchester United 3-0 Sheffield United
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Matic, Pogba(Mata 80.) - Greenwood(Pereira 80.), Fernandes(McTominay 80.), Rashford(James 80.) - Martial(Ighalo 80.)
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Williams, Fred

 

Sheffield: Moore, Basham, Robinson, Jagielka, Baldock, Fleck, Norwood(Berge 46.), Lundstram, Stevens, McGoldrick(Zivkovic 64.), Mousset(McBurnie 46.)
Nem használt cserék: Luke Freeman, Sharp, Kieron Freeman, Verrips, Osborn, Rodwell

 

Gólszerző: Martial 7', 44', 74'

 

Sárga lap: Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!