Ighalo 95 éves rekordot állított be a Norwich ellen

A nigériai támadó egy 1925-ben felállított manchesteri rekordot mondhat magáénak.


Odion Ighalo a Kanárik ellen szerzett találatával mindössze a második olyan labdarúgó lett a klub történetében, aki a Unitedhez csatlakozása után az első négy kezdőként lejátszott tétmeccsén gólt lőtt.

 

A statisztikai adatokat szolgáltató Opta szerint ezt a rekordot Jimmy Hanson tartotta, aki a Hull City, Blackpool, Derby County, Aston Villa négyes hálóját zörgette meg egymást követő mérkőzéseken.

 

A manchesteri születésű Hansont 1924-ben igazolta le az együttes, viszont öt évvel később súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében végérvényesen szögre kellett akasztania a cipőt.

 

2016-ban Zlatan Ibrahimovic járt közel ahhoz, hogy elérje ezt a csúcsot, ő háromig jutott el ezt a sorozatot tekintve.

 

Az akkoriban 34 éves svéd ingyen érkezett Párizsból az Old Traffordra, ahol remekül kezdett, de végül a Hull ellen nem sikerült a csúcsbeállítás.

 

Ighalónak azonban megvan a lehetősége, hogy egyedül tartsa ezt a nem mindennapi eredménysort, amennyiben legközelebb kezdőként újra eredményes lesz.

 

 

A korábbi Watford-játékos februárban a Brugge vendéglátásakor, majd márciusban a Derby elleni idegenben vívott FA-kupa találkozón kétszer is sikeresen vette célba a kaput.

 

Harmadszor a LASK ellen kapott helyet a kezdő tizenegyben, gólig és asszisztig jutott az 5-0-ra megnyert összecsapáson. Szombaton a Carrow Roadon megrendezett kupameccsen állította be Hanson rekordját.

 

A támadó impozáns mutatója ellenére a Premier League-ben egyelőre nem termett babér számára, a padról beszállva 6 bajnokin összesen 83 percet töltött a pályán a Vörös Ördögök színeiben, de első gólja még várat magára az angol elsőosztályban.

 

"Nagyszerű, hogy lehetőségünk van rotálni" – mondta Solskjaer a továbbjutást követően. "Martial nagyon jól állt be, Odion pedig megteremti a lehetőséget, hogy pihentetni tudjunk a csatársorban."

 

"Remek gólvágó, mindkét találatban oroszlánrészt vállalt" – folytatta a norvég. "Kitűnő személyiség, akit örömmel fogadott az öltöző."

 

"Tudja, hogy nagyra értékeljük őt, és számítunk rá. Egy igazi lesipuskás hihetetlen fizikai adottságokkal. Mindig megjátszható, a második gól előtt is kibújt a védők mögül, így Pogba megtalálhatta egy pazar átadással."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!