Brighton & Hove Albion 0-3 Manchester United

A hazaiak a PL-ben, a vendégek a BL-ben szeretnének szerepelni jövőre, így nem éppen tét nélküli mérkőzésre készültek a fiúk. Egy pár hazai helyzetet leszámítva könnyed győzelmet aratott Ole csapata, bár ehhez De Gea lélekjelenlétére is nagy szükség volt.


A Vörös Ördögök egy 14 mérkőzése (és 160 napja!) tartó veretlen sorozat hátán érkeztek az Amex Stadium-ba, ami mindenképpen bizakodásra adott okot a szurkolók körében - még annak ellenére is, hogy ismét idegenben szerepelt kedvenc csapatuk. Sokunk memóriájában még elég friss csalódásként él a két vereség, amit a Sirályoknál szenvedtek el a legutóbbi két szezon során.

 

3 percbe került Shaw-nak átrágni magát a hazaiak védelmén és visszatenni középre, viszont Martial nem tudta maga előtt tartani a labdát, így a védelem tisztázott. Kissé szomorú, de mindenképp biztató akció. Tariq Lamptey egész jól mozog a bal szélen, Shaw nem nagyon tévesztheti szem elől a fiatal szélsőt az est folyamán.

 

A lassú kezdés és a kölcsönös erőméregetés után a 12. percben ugorhattunk egy nagyot a székünkben: Maguire indít jobb oldalon, rövid passzjáték után Pogba-hoz kerül a labda, laposan teszi tovább középre és Bruno lő egy hatalmas kapufát! Nem tudni, hogy a védő takarta a lövést vagy Ryan aludt el a kapuban, de a csattanást követően már egész biztosan felébredt.

 

 

Ezek után már nem is kellett sokat várni az első találatra, hiába védekezik a Brighton minden emberrel a saját térfelükön. Wan-Bissaka indítja egy lapos passzal a középen induló Greenwood-ot, aki a 16-osba érve kétszer átlép a labdán (CR7 féle bicikli csel avagy double stepover), kiteszi balra és bal lábbal ellövi, laposan és jobbra visszahúzva. Gyönyörű egyéni megmozdulás a fiatal csatár részéről! 0-1 a United javára, történt mindez a 15. percben.

 

A 21. percben Pogba-t gázolják el a kaputól egy 20 méterre, viszont az ezt követő szabadrúgást Bruno nem tudja a hálóba varázsolni.

 

Emlékeznek még arra a csattanó Bruno lövésre? Egy az egyben ugyanaz a megmozdulás ismétlődött meg a 28. percben, ám ezúttal megpattant az érkező Stephens lábán, így már védhetetlennek bizonyult Mat Ryan számára. 0-2 az állás és még csak fél óránál tartunk.

 

Szünet előtt még két helyzet mutatkozott: Rashford indult meg bal szélről befelé majd próbálta kapura tekerni, de a lövés bőven elkerülte Ryan kapuját. Nem sokkal később pedig a bal szélen maradt Pröpper egyedül és produkált egy gyönyörű beadást, de szerencsére Pogba három ellenfél közül sikeresen fejelni tudott. 

 

Nem volt rossz félidő, a számok 75%-os labdabirtoklást és 2 gólt mutatnak, de azért ennél jóval többre is futná, hiszen Rashford és Martial is közel járt a gólszerzéshez.

 

 

A hazaiak rögtön két cserével kezdték a második félidőt, ráadásul a felállásuk is változott. Pröpper és a fiatal Lamptey helyett jött Trossard és Maupay. Meg is hozta a kívánt változást a játék képén, hiszen sokkal jobban és gyorsabban mozognak a hazaiak.

 

A 48. percben Luke Shaw kapott egy sárgát miután finoman odalépett, a szabadrúgást Maguire fejelte ki középre, Matic pedig félig háttal, kapásból tette ki a bal szélre az induló Greenwood elé. Nem sokat teketóriázott a tinédzser, szépen átívelte a védőkön így az ellenkező oldalon Bruno probléma nélkül kapura irányíthatta a labdát. Azt nem tudni, hogy szándékosan a földet célozta vagy csak így sikerült, de a hirtelen irányváltás miatt esélye sem volt a Sirályok kapusának védeni: 0-3 a vendégek javára!

 

 

A mai mérkőzés legjobb játékosa kétség nélkül Bruno Fernandes lesz, viszont Mason se marad el sokkal mögötte, hiszen a fiatal csatár neve mellett egy gól és egy gólpassz szerepel immár.

 

Ezt követően igencsak szájszél-harapdálós pillanatok következtek a Manchester United játékosok és szurkolók számára. Előbb Connolly eresztett meg egy pazar lövést úgy 20 méterről, középről, majd egy bal oldali szabadrúgás rutin-t láthattunk a Brighton részéről - Mac Allister teszi vissza Trossard-nak, aki hirtelen ellövi a bal alsó irányába, de szerencsére nem talált kaput a lövése. De Gea meg se tudott mozdulni, annyira gyors és fantasztikus megmozdulást produkáltak a hazaiak. Pár perccel később újabb Trossard villanás és próbálkozás, de ez sem a hálóban kötött ki.

 

A 63. percben bizonyossá vált, hogy nem ma este fogja Bruno megszerezni első mesterhármasát a csapatban: Ole hármas cserét készített elő a pálya szélére. Fernandes, Shaw és Pogba helyett érkezik Pereira, McTominay és Williams. Teljesen érthető és mintegy szükségszerű cserék, hisz mindhárom játékos 120 percet játszott a Kanárik ellen.

 

Negyed órával a rendes játékidő vége előtt AWB cselez a jobb oldalon és íveli be a labdát, de a fiatal Brandon fejese pont az előtte lévő védőben akad meg. Kár érte, nagyon szép helyzet volt, amit a két szélsőhátvéd hozott össze.

 

A kötelező vizes-szünetet követően újabb Connolly bomba pezsdíti fel De Gea vérkeringését, de az állás változatlan marad. Trossard is próbálkozik, azonban kevés sikerrel, majd Maupay megpattanó lövését tudja utolsó percben védeni a spanyol kapus.

 

A 77. percben újabb két csere a Vörös Ördögöknél: Rashford és Martial helyére érkezik James és Ighalo. Matic találja magát hirtelen utolsó emberként egy elég hülye helyzetben, így nem túl megszokott módon szögletre lövi el a labdát, ezzel is időt nyerve a védelem újraszervezéséhez.

 

 

80.perc: Mac Allister és Dunk helyére érkezik Mooy és Bernardo. McTominay eléggé csendben volt ma este, most viszont kiharcolt egy szögletet, majd egy középre visszatett labdát irányít kapura, ami ráadásul meg is pattan valakin, de Ryan reflexei most az egyszer hatásosnak bizonyulnak.

 

Két perccel később Williams indítja egy magas labdával James kollégát, viszont a passz pont hátba kapja, ezért lelassul és az egész akció egy gyenge lövéssel zárul. Nem sokkal rá hasonló megmozdulás, James indul meg a labdával a bal szélen, kapura viszi majd Ryan kezébe lövi. Azt hiszem már nem kérdéses, hogy miért Greenwood került ma este a kezdőbe.

 

Összességében nézve megérdemelt győzelmet aratott a United, viszont a Brighton szemmel láthatóan feljavult a második félidőre és csak De Gea-nak köszönhetjük az újabb, kapott gól nélküli mérkőzést.

 

 

Premier League, 32. forduló

Brighton & Hove Albion 0-3 Manchester United

Amex Stadium, 2020.06.30. 21:15

 

Vezette: André Marriner

 

 

Brighton: Ryan - Montoya, Duffy, Dunk(Bernardo 81'), Burn - Lamptey(Trossard 46'), Pröpper(Maupay 46'), Stephens, Bissouma - Mac Allister(Mooy 81'), Connolly(March 87')

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Williams 64') - Matic, Pogba(McTominay 64') - Greenwood, Fernandes(Pereira 64'), Rashford(James 78') - Martial(Ighalo 78')

 

Gólszerzők: Greenwood 16', Fernandes 29' és 50'

 

Sárga lap: Shaw 48'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!