Bruno: Rashford több dicséretet érdemel

Bruno Fernandes szerint csapattársa, Marcus Rashford több figyelmet érdemel a Premier League újrakezdése óta bemutatott csapatjátéka miatt.


Rashford múlthéten egy büntetőből szerzett gólt a Bournemouth elleni 5-2-es győzelem alkalmával, amivel 20 gólossá vált a szezonban. A manchesteri támadó az Aston Villa elleni mérkőzésen igen balszerencsés volt a gólszerzés tekintetében, egy gólját ugyanis érvénytelenítették Paul Pogba lesen tartózkodása miatt, egy másik alkalommal pedig Pepe Reina hárította a lövését.

 

Ennek ellenére az angol válogatott játékosnak - aki hátsérülésből tért vissza a karantén időszaka alatt - Bruno szerint nincs sok oka az aggodalomra, mivel kulcsszerepet játszik a Vörös Ördögök támadóalakzatában.

 

 

"Ahogy tegnap [csütörtökön] láthattad, Mason [Greenwood] csodálatos gólt szerzett, emellett pedig Anthony [Martial] és Marcus is remekül teljesít" - mondta Fernandes a hétfői, Old Traffordon megrendezésre kerülő Southampton elleni mérkőzést megelőzően.

 

"Mindenki arról beszél, hogy Marcus most nem sok gólt szerez, ugyanakkor lenyűgöző munkát végez."

 

"A jelenlegi játékával talán nem szerez sok gólt meg ilyenek, de minden, amit most teszünk több gólhoz és gólpasszhoz fogja őt segíteni. A mérkőzések alatt, ha a teljes képet nézed, az egész futball a csapatról szól, nem pedig a gólokról és a gólpasszokról, és Marcus remekül játszik a csapatért."

 

"Anthony remekül játszik, gólokat szerez, és csatárként ezt is akarod tenni. Emellett Mason egy fiatal kölyök, aki minden egyes alkalommal különböző módokon szerez gólt, így mindig valami újra számítasz tőle" - tette hozzá a hónap játékosa.

 

"A padon is magas minőséget képviselünk - Odion [Ighalo] gólt szerzett a Norwich ellen a kupában, és olyan játékosaink is vannak, mint Dan James, Jesse [Lingard], Juan [Mata], és Chongy [Tahith Chong]."

 

"Úgyhogy tudjuk, hogy mikor fáradtak vagyunk és frissességre van szükségünk, számos játékossal rendelkezünk a szezon végére. Könnyű ezekkel a játékosokkal egy pályán játszani."

 

"Remélem, hogy Marcus több gólt fog szerezni, mert megérdemli azért a munkáért, amit a csapatért tesz. Ezt senki nem látja, mert mindenki csak a gólokra figyel, valamint arra hogy ki szerzi azt, vagy ki ad gólpasszt. A csapatért végzett munkája lenyűgöző."

 

"Marcus hosszú ideig sérült volt, úgyhogy nehéz újra megtalálni a magabiztosságot például egy távoli lövésre. Ennek ellenére remek munkát végez a csapatért, és emiatt dicséretet is érdemel."

 

 

További példa Rashford meghökkentő szünet alatt végzett munkájára a labda nélküli mozgása, amit a Premier League-ben a júniusi hónap góljánál, a Brighton & Hove Albion ellen be is mutathatott.

 

"A csapat egészét tekintve ahogy játszottunk, ahogy gólt szereztünk mind azt jelenti, hogy ez az egyike a legszebb góloknak, amit eddig szereztem" - tette hozzá a portugál játékmester.

 

"Leginkább a csapatmunka miatt. Megszereztük a labdát H [Harry Maguire] fejeséből, Nemanja [Matic] megtartotta azt és Mason fantasztikus sprintet mutatott be. Ugyanakkor ebben a pillanatban Rashy is tökéletesen mozgott. Egyike volt a távol helyezkedő játékosoknak, de olyan gyorsan érkezett a kapu irányába, hogy a védők tudták, hogy ha területet hagynak neki, abból gólt fog szerezni."

 

"Úgyhogy talán a védő elzárta az útját a labda elől, amikor pedig a beadás megérkezett, - ami egy remek labda volt Masontől - már csak be kellett rúgnom a labdát."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!