Manchester United 2-2 Southampton

Sokkoló véghajrát követően a Manchester United az ötödik helyről, 59 ponttal kezdi meg a 36. fordulót a Southampton elleni 2-2-es döntetlent követően. Ole Gunnar Solskjaer gárdájának nem sikerült bezsebelnie a három pontot, ami a harmadik helyre repítette volna a csapatot a Premier League tabelláján.


A Premier League 35. fordulójában a harmadik helyért, és ezzel a garantált Bajnokok Ligája kvalifikációért küzdő Manchester United fogadta a tabella 12. helyén szereplő Southamptont. A hazai alakulat az elmúlt 17 mérkőzését veretlenül hozta le, így pazar formában várta a vendégeket, akik az elmúlt 4 mérkőzésen két győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget tudhattak a nevük mellett.

 

A mérkőzést megelőzően a fogadóirodák egyértelmű Manchester United győzelmet jósoltak, a csapat pedig egy karnyújtásnyira volt, hogy learathassa a veretlenségi sorozatért járó babérokat. Ralph Hasenhuttl a megalázó 9-0-s vereséget követően ráncba szedte alakulatát, így a hazaiak egy nagyon küzdős, minden labdáért harcoló csapatot fogadhattak az Old Traffordon. Utóbbival kapcsolatosan Ole Gunnar Solskjaer a múlthét folyamán meg is jegyezte, hogy nem szeretné azt látni, hogy a mérkőzésen az ellenfél játékosai szétfutják a saját játékosait.

 

A nézőknek a mérkőzés kezdetén egyfajta déjá vu érzése lehetett, ugyanis a Manchester United az első 15 percben az Aston Villa elleni első 15 percet idézte azzal a különbséggel, hogy a 10. percben Anthony Martial egy pazar labdaszerzést követően McCarthy testére bombázta a labdát, így az eredmény 0-0 maradt.

 

 

Ezt követően a hazai alakulat folytatta a lassabb, döcögősebb és sok labdaeladással járó játékát, amelynek az eredménye a Paul Pogba labdavesztését követő gól lett, amit Nathan Redmond fantasztikus beadását követően Stuart Armstrong szerzett meg a 12. percben. 0-1

 

 

A korai bekapott gól felrázta álmából a Unitedet, és szemmel láthatóan magasabb fokozatra kapcsolta a játékát. Paul Pogbának volt még ugyan egy eladott labdája, de ezt követően a 16. percben Luke Shaw egy megtolt labdából tökéletes passzt adott Marcus Rashfordnak, aki ebből könnyedén gólt is szerzett, les miatt azonban érvénytelenítette azt az asszisztens.

 

Nem kellett sokáig várni a bekapott gólra adott válaszra, a hibázó Paul Pogba a 20. percben mesteri hosszú labdát adott a tizenhatoson belül tartózkodó Anthony Martialnak, aki test a test elleni küzdelmet követően, két védő szorításában brusztolta tovább a labdát a bal szélen beindulásra kész Marcus Rashfordnak. A támadó nem teketóriázott, bivalyerős lövéssel kényszerítette kapitulálásra a Southampton hálóőrét, így egyenlített a hazai csapat. 1-1

 

 

Ezt követően a hazai alakulat lendülete nem hagyott alább, a kulcs ismételten Paul Pogba volt, aki Bruno Fernandesnek továbbította a labdát. A támadó középpályás a labdaátvételt követően rögtön Anthony Martialnak passzolt, aki pazar helyzetfelismeréssel belőtte a labdát a bal felső sarokba, ezzel megszerezve a vezetést, és a harmadik helyhez szükséges virtuális három pontot is. 2-1

 

 

A gyors fordítást követően ivószünet következett, ami láthatóan megtörte a Manchester United lendületét. A következő fontosabb eseményre a 29. percig kellett várni, amikor Paul Pogba távoli bombáját Alex McCarthy látványos mozdulattal tudta a gólvonaltól távol tartani.

 

Az első félidő hátralevő része egyértelműen a hazai csapat dominanciája mellett telt el. A csapat célja szemlátomást a mérkőzés szünet előtti lezárása volt, nagy helyzetet azonban ezt követően nem sikerült kialakítaniuk.

 

A második félidőre Ralph Hasenhuttl a vendég csapatot feljebb tolt védelemmel, támadóbb felfogásban küldte pályára, aminek az eredménye rögtön a 49. percben bekövetkező Nathan Redmond lövés volt, ami a kapu bal oldala mellett suhant el.

 

A mérkőzés 56. percében Marcus Rashford messziről próbált szerencsét, lövése azonban kevéssel a bal kapufa mellé ment. Az első cserére a hazai oldalon került sor a 63. percben, Ole Gunnar Solskjaer Paul Pogbát vette le a pályáról, helyére pedig Fred került. Válaszul a vendégek a 64. percben szintén cserére szánták el magukat, ahol Che Adams-et váltotta Shane Long.

 

Paul Pogba hiányában a Manchester United támadójátékának minősége jelentősen gyengébb lett, a 69. percben azonban Marcus Rashford került közvetlenül a kapu előtt lehetőséghez, a labdát azonban a hálóőrbe bombázta, így szögletre került sor.

 

 

A második cserelehetőség felhasználását Luke Shaw 74. percben bekövetkező sérülése kényszerítette ki, akit Brandon Williams a padról beállva helyettesített. A Manchester United ezt követően is magabiztosan uralta a mérkőzést, látszólag a hazai csapat zsebében volt a három pont és a harmadik hely, misem bizonyítja ezt jobban Anthony Martial 81. percben eleresztett távoli lövése, ami a kapu jobb oldala mellett ment el.

 

Kettős csere következett ezután a hazai oldalon a 84. percben. Ole Gunnar Solskjaer Bruno Fernandest és Mason Greenwoodot cserélte le, helyükre pedig Scott McTominay és Daniel James érkezett. A további kulcsjátékosok pályáról történő távozásával a mérkőzés képe teljesen átalakult, és a Manchester United addigi dominanciája a továbbiakra szinte teljesen megszűnt.

 

Az első fenyegetést Nathan Redmond 86. percben eleresztett lövése jelentette, aminél csak De Gea parádés védésén múlt, hogy nem született belőle gól. A 90. percben hazai oldalról azonban drámai végjáték következett. Brandon Williams Jan Bednarekkel ütközött, a fiatal balhátvéd pedig súlyos fejsérülést szenvedett. Ole Gunnar Solskjaer azonban nem tudott belenyúlni a mérkőzésbe. Jelen szabályok szerint az edzők mindössze 3 alkalommal cserélhetnek összesen öt játékost. Mivel a menedzser Luke Shaw sérülésével posztra történő cserére kényszerült, így Brandon Williams sérülését követően nem tudott ismét a meccsbe nyúlni, hiába használt fel csupán öt játékosból négyet. A hazai együttes így 10 játékossal volt kénytelen folytatni a mérkőzést.

 

A Manchester United számára a dráma a 96. percben érkezett, amikor Jan Bednarek szögletéből Michael Obafemi De Gea mögé juttatta a labdát, ezzel egyenlítve, és egy pontot szerezve az Old Traffordon. 2-2

 

Premier League 35. forduló

Manchester United 2-2 Southampton

Old Trafford, 2020.07.13. 21:00

 

Vezette: Chris Kavanagh

 

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Matic, Pogba, Greenwood, Fernandes, Rashford, Martial

 

Southampton: McCarthy, Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand, Armstrong, Ward-Prowse, Romeu, Redmond, Ings, Adams

 

Gól: Armstrong 12', Rashford 20', Martial 23', Obafemi 90+6'

 

Sárga lap: Ward-Prowse, Walker-Peters, Stephens, Wan-Bissaka


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!