Arsenal 1-0 Manchester United

Gyenge támadójátékának is köszönhetõen a United elszenvedte negyedik vereségét a bajnokság során, így 3 fordulóval a vége elõtt csupán 3 pont az elõnye a második Chelsea-vel szemben.


Ismét szorossá vált a bajnokság. Az Arsenal megtette a Chelseanek azt, hogy legyõzte a Manchester Unitedet, ezzel életben tartva mind a Kékek, mind saját maguk reményeit a bajnoki címre.

A csapatok:

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Song, Wilshere, Walcott, Ramsey, Nasri - Van Persie
Cserék: Lehmann, Squillaci, Arshavin, Eboué, Gibbs, Chamakh, Bendtner

Manchester United: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick, Anderson, Park - Rooney, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Owen, Berbatov, Smalling, Rafael Da Silva, O'Shea, Valencia



A mérkõzést a hazaiak kezdték jobban, a harmadik percben majdnem a vezetést is megszerezték. Walcott beadását Vidic középre, röviden mentette, az érkezõ Wilshere lõhetett kapura, de csúnyán mellé szállt lövése.

A 7.percben Clichy remekül belõtt labdájára csúszott a kapu elõtt Walcott, megelõzve Vidicet sikerült kapu felé terelni a labdát, de célt tévesztett, így a játékszer fölé szállt.

A United szinte birtokolni sem volt képes a labdát, folyamatosan csak vágták elõre, amit az Arsenal védõk azonnal küldtek is vissza a középpályára. Az elsõ negyed óra végén Wilshere lõtt középre, amire Walcott érkezett nagyszerûen, ám még Evrának sikerült nagyot mentenie szögletre.

Egészen a 20.percig kellett várni az elsõ vendég helyzetre. Nani a jobb szélen két Arsenal játékos között kiválóan ugratta ki a felfutó Fabiot, aki elvitte a becsúszó védõ mellett a labdát, majd Hernandezt próbálta megjátszani, aki elõl mentett Djourou.

Kissé kezdett kijönni a szorításból Sir Alex Ferguson csapata, ám kapura továbbra sem jelentettek veszélyt Rooneyék.

A 32. percben Walcott beadására Van Persie érkezett jól, ám Vidicnek sikerült még beleérnie, így a labda szögletre ment. A visszajátszásból jól látszott, a szerb védõ a kezével ért a játékszerhez, így büntetõt kellett volna ítélni. A szögletbõl nem lett igazán nagy helyzet, így maradt a 0-0.

A maradék játékidõben nagy helyzet már nem alakult ki egyik kapu elõtt sem, így gól nélküli elsõ félidõt követõen, nyomasztó Arsenal labdatartás mellett vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidõre Arsene Wenger cserélt, Nasri helyére hozta be Arshavint.

Három perc telt el a szünet óta, amikor remek helyrõl jöhetett szabadrúgással a Manchester United. Rooney lõtt 23 méterrõl, ám nagyot védve mentett Szczesny.

Négy percre rá Sagna lõtt 20 méterrõl, ám nem talált kaput, a lövés a jobb kapufa mellé szállt.

Fordult a United, Park jobb oldalról adott be kiválóan, ám Hernandez lemaradt a labdáról, így a hazai kapushoz került.

Az 56.percben fél pályán vesztett labdát a vendég gárda. Van Persie jobb oldalra kisodródva cselezgetett, majd észrevette a középen, üresen érkezõ Ramseyt, akihez pontosan passzolt, a walesi középpályás pedig nagyszerûen lõtte ki a vetõdõ Van der Sar mellett a jobb alsó sarkot. 1-0 a hazaiaknak.

 


A gól után azonban a várt manchesteri rohamok elmaradtak. Ferguson próbált frissíteni, Berbatovot és Owent is felküldte a pályára, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a maradék idõben.

Egészen a 88.percig csak meddõ próbálkozásai voltak a Vörös Ördögöknek, ekkor Rooney indította Owent, akit a kaputól 15 méterre Clichy taposott a földbe, ám Foy játékvezetõ ahogy az elsõ félidõben Vidic eseténél, úgy ennél sem ítélt büntetõt.

 


Gyõzelmének köszönhetõen az Arsenal hat egységnyire van a Manchester Unitedtõl, bár így sem nagy az esélyük az Ágyúsoknak arra, hogy bajnokok legyenek, mert már csak három forduló van hátra a Premier League küzdelmeibõl.

Sir Alex Fergusonék következõ fordulóban az Old Traffordon fogadják a Chelsea csapatát. Amennyiben ott gyõznek, két fordulóval a vége elõtt hat pontos elõnnyel szinte már bajnokok lehetnek. Ám ha kikapnak, úgy pontegyenlõség állna fenn. Nagyon izgalmas végjáték is lehet még a bajnokságban, ám ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve a United verhetetlen volt otthon.

Arsenal 1-0 Manchester United
Emirates Stadium 

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Djourou(Squillaci 69.), Clichy - Song, Wilshere, Walcott(Eboué 78.), Ramsey, Nasri(Arshavin 46.) - Van Persie
Nem használt cserék: Lehmann, Gibbs, Chamakh, Bendtner

Manchester United: Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Carrick(Owen 85.), Anderson(Valencia 55.), Park - Rooney, Hernandez(Berbatov 74.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Smalling, Rafael Da Silva, O'Shea

Gólszerzõ: Ramsey 56.

Sárga lap: Song illetve Rooney, Fabio, Park

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Fabio Da Silva

 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!