Fosu-Mensah elégedett a visszatérésével

Tim Fosu-Mensah a Crystal Palace felett aratott 2-0-s győzelmet követően elmondta, hogy három év elteltével 'készen kellett állnia' az első pályára lépésére a Manchester Unitednál.


A sokrétű 22 éves játékos volt csapata ellen higgadt teljesítményt nyújtott, amivel megcélozhatja a kezdőcsapatbeli tagságot az FA-kupa Wembleyben megrendezésre kerülő vasárnapi elődöntőjében.

 

Fosu-Mensah 2017. májusa óta nem szerepelt a Unitedben, a Selhurst Parkban pedig Luke Shaw és Brandon Williams hétfői Southampton ellen elszenvedett sérülését követően bal oldali védőként kellett megoldania a feladatát, ami nem tartozik azokhoz a posztokhoz, ami valóban az erőssége.

 

A holland válogatott elégedett volt a visszatérésével, és elmondta, hogy keményen dolgozott azért, hogy az előző szezonban a Fulhamnél töltött kölcsönjátéka alatt szerzett térdsérülést követően is Ole Gunnar Solskjaer terveinek része lehessen.

 

"Jó érzés. Boldog vagyok, hogy ismét a klubnál szerepelhetek, de még boldogabb vagyok amiatt, hogy győztünk ma" - mondta a MUTV-nek a Selhurst Parkban aratott győzelmet követően. "Nehéz volt, nehéz volt, de ez az, amiért hosszú ideig dolgozol hónapokon keresztül, az ilyen pillanatokért."

 

"Ez a futball, és itt bármi megtörténhet, úgyhogy készen kell állnod, kiváltképpen egy ilyen klubnál. Készen kell állnod és én készen is álltam erre a pillanatra."

 

 

"Különleges érzés volt (visszatérni a Selhurstbe). Minden alkalommal, mikor rálépek erre a gyepre, különleges érzés fog el, mert remek szezonom volt itt és számos nagyszerű embert ismertem meg, úgyhogy igen, ez különleges volt számomra."

 

Tim a hátsó alakzat bármelyik pozíciójában tud szerepelni, a Vörös Ördögöknél azonban a 2016 és 2017 között jegyzett 22 pályára lépése alkalmával a jobb oldalon és a középpályán szokhattuk meg. 

 

Fosu-Mensah ez alkalommal bal oldali védőként lépett pályára, és elmondása szerint boldog, bárhol is kapjon szerepet a csapatban.

 

"Nagy szó az, hogy 'komfortos pozíció', de szerintem már játszottam itt korábban is. Azt hiszem amikor az Arsenal ellen debütáltam akkor is bal oldali védőként kellett beszállnom."

 

"Nem játszom ott hosszú ideje, de számos poszton tudok szerepelni."

 

 

Fosu-Mensah kemény véghajrára számít a Premier League-ben, miután a United a Palace elleni győzelemmel tartja a lépést a Leicester Cityvel a top négyért folytatott küzdelemben.

 

A Chelsea-vel szintén számolni kell, akik egy ponttal előttünk és a Rókák előtt szerepelnek a háromszereplőssé vált versenyben a maradék két Bajnokok Ligája szereplést érő helyezésért.

 

A Vörös Ördögök legközelebb jövő hét szerdán a West Hamet fogadják az Old Traffordon a vasárnapi FA-kupa elődöntőt követően, emellett pedig egy mindent eldöntő utolsó napra is számolnunk kell a Leicester ellen a King Power Stadiumban.

 

"Tisztában vagyunk vele, hogy ha innentől minden meccset megnyerünk, akkor a következő szezonban ott vagyunk a Bajnokok Ligájában, úgyhogy erre koncentrálunk" - tette hozzá Tim. "Mennünk kell tovább, tovább és tovább. Ez egyértelmű."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!