Manchester United 2-1 LASK Linz

Az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Manchester United idegenbeli 5 gólos győzelmének köszönhetően kényelmes helyzetben fogadta a LASK Linz csapatát az Old Traffordon.


Az Ausztriában szerzett magabiztos előnynek köszönhetően várható volt, hogy Ole Gunnar Solskjaer pihentetni fogja legjobbjait, és eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok kerülnek majd a kezdőcsapatba.

 

A párharc győztesére az FC Köbenhavn vár a negyeddöntőben.

 

A találkozót a vendég csapat kezdte, az első percekben kissé csapkodó játékot láthattunk.

 

A 3. percben Fred találta meg szépen Matat, a spanyol Ighalo felé tartó passzát a védők kivágták. A szöglet után Maguire fejelt a kapu fölé.

 

A 10. percben veszélyes szituáció alakult ki a hazai kapu előtt. Egy szöglet után Andrade fejese a keresztlécet találta el, majd Wiesinger elé került a labda, lövése azonban a kapu mellé ment.

 

 

A United játékosai sok hibával játszottak, az első negyed órában élesebbnek tűnt a Linz.

 

Leginkább a középpályán folyt a játék, a következő említésre méltó eseményre pedig a 22. percig kellett várni. Frieser lőtte be veszélyesen a hazai kapu előterébe a labdát, társat azonban nem talált.

 

Két perccel később szabadrúgáshoz jutott az osztrák csapat, Michorl azonban a sorfalat találta el.

 

A 25. percben James kapott remek indítást, betört a tizenhatoson belülre, de hosszan tolta meg a labdát, így a védők szerelni tudták.

 

A 29. percben Fred találta meg McTominay-t a tizenhatos vonalán, a skót azonban túl körülményes volt, újra tisztáztak a védők, ezután Williamshez került a játékszer, beadását azonban blokkolták.

 

Két perccel később Raguz próbálkozott, lövését Romero hárította.

 

Újabb egy perccel később Lingard pörgetett szépen Ighalohoz, de a vendég védelem ismét elhárította a veszélyt.

 

A 34. percben Raguz kapott kitűnő indítást, Romero viszont élt a játékkal és még a támadó előtt elcsípte azt.

 

Két perc múlva Lingard és James összjátéka után a walesi került helyzetbe, lövés helyett viszont inkább beadással próbálkozott, melyet blokkoltak.

 

A 43. percben Fosu-Mensah indult meg a szélen, középre tett labdáját a vendégek hálóőre hatástalanította könnyedén, majd Mata fordult kis híján kapura, de a védők az utolsó pillanatban szerelni tudtak.

 

Egy perc múlva ismét a spanyol játékos kapott jó labdát, beadása azonban sikertelen volt, ráadásul James lesen is tartózkodott.

 

A szünetre 0-0-s döntetlennel vonulhattak a csapatok. Az edzőmeccs jellegű első félidő alatt végig érződött az első meccs eredménye miatti érdektelenség, illetve a United játékosainak meccshiánya.

 

A második játékrészt a Vörös Ördögök kezdték, és ugyanott folytatódott a játék, ahol a szünet előtt abbamaradt.

 

A 46. percben Lingard indította Jamest, aki Ighalot kereste, de beadása ismét gyengére sikerült.

 

Az 50. percben egy Mata, Lingard összjáték után Ighalo lőtt kapura. Próbálkozása gyengére sikerült, Schlager védeni tudta.

 

Két perccel később Williams lőtte keresztbe a játékszert a vendégek kapuja előtt, James és Lingard is centiméterekkel maradt le róla.

 

Újabb két perc múlva Ranftl beadása után Fosu-Mensah mentett. A szögletet követően Wiesinger elé pattant a labda, aki jó 18 méterről, egy szép lövéssel megszerezte a vezetést az osztrák csapatnak. 0-1!

 

 

A középkezdés után kis híján újabb gólt szerzett a vendég csapat. Frieser lövése nem sokkal kerülte el a kaput.

 

Sokáig azonban nem örülhettek a vezetésnek a vendégek. Az 57. percben némileg váratlan módon egyenlített a Manchester United. Mata indította kiválóan Lingardot, aki higgadtan használta ki a kínálkozó esélyt, és Schlager mellett a hálóba lőtt. 1-1!

 

 

A 62. percben ismét Lingard és Mata játszott össze, utóbbi lőtt, próbálkozását blokkolták. A kipattanó Fosu-Mensah elé került, lövése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Az egyenlítő gól megszerzése után átvette az irányítást a hazai csapat, azonban még mindig rengeteg hibával játszottak.

 

A 70. percben Pereira beadását fülelte le az osztrák kapus, egy perccel később pedig Reiter próbálkozását védte Romero.

 

A 75. percben egy kontra utáni kavarodás végén Mata lőtte el a bőrgolyót, de csúnyán célt tévesztett.

 

4 perccel később Pogba indította Jamest, labdája azonban kissé hosszú lett, Schlager csípte el azt a szélső elől.

 

Egy perc múlva James harcolt ki szögletet, melyet Mata végzett el, ismét veszélytelenül.

 

A 83. percben Pereira és Ighalo tört kapura, a brazil azonban nem passzolt csapattársának, így nem alakult ki komoly helyzet. A kavarodás után McTominay került helyzetbe, de lövése kissé célt tévesztett.

 

A 88. percben Mata és Martial játszott össze gyönyörűen, melynek végén a francia csatár került ziccerbe. Bár a vendégek hálóőre jól érezte az irányt, csak beleérni tudott, hárítani nem, a labda a hálóba került. 2-1!

 

 

Egy perc múlva Ranftl szánta el magát lövésre, de nem talált kaput.

 

A rendes játékidő utolsó percében ismét Martial került helyzetbe, de ezúttal nem tudott túljárni Schlanger eszén, valamint lesen is tartózkodott.

 

A hosszabbítás utolsó percében még Romeronak kellet védenie Raguz sarkazását.

 

Egy feledhető mérkőzésen, a tartalékos Manchester United hátrányból fordítva nyert, ezzel kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább az Európa-liga negyeddöntőjébe.

 

Európa-liga, nyolcaddöntő

Manchester United 2-1 LASK Linz

Old Trafford, 2020.08.05. 21.00

 

Vezette: Anastasios Sidiropoulos

 

Manchester United: Romero, Fosu-Mensah (Mengi 84'), Bailly, Maguire, Williams (Chong 72'), McTominay, Fred (Pereira 64'), Mata, Lingard (Pogba 63'), James  (Martial 84'), Ighalo

 

LASK Linz: Schlager, Andrade (Filipovic 80'), Trauner, Wiesinger (Sabitzer 73'), Renner, Michorl, Holland, Ranftl, Balic (Reiter 65'), Raguz, Frieser

 

Gól(ok): Wiesinger 55', Lingard 57', Martial 86'

 

Sárga lap: Michorl 35', McTominay 39'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!