Fred az Európa-liga legnagyobb kihívásáról

A Manchester United középpályása, Fred magabiztos az Európa-liga németországi minitornájával kapcsolatos esélyeiket illetően, bár azt a brazil játékos elismerte, hogy a kieséses rendszerű mérkőzések okán óvatosnak kell lenniük.


A második számú európai kupasorozat hátralévő összecsapásait semleges helyszínen, egy mérkőzéses rendszerben fogják megrendezni, rendes játékidő utáni döntetlen állást követően hosszabbítással, majd pedig büntetőpárbajjal, amennyiben szükséges.

 

A 27 éves válogatott játékos emlékeztette csapattársait a kieséses rendszerű futball veszélyeire, amelyben a legnagyobb erőpróbát a kevés hibázási lehetőség és a folyamatos koncentráció fenntartása jelenti.

 

"Szeretek mindenféle rendszerben futballozni, legyen az torna vagy pont alapú bajnokság, mint a Premier League, de szerintem a tornákon jobban kell koncentrálni" - kezdte Fred a United Review hétközi kiadásában.

 

"Két mérkőzést kell megnyerni és utána a döntő is egy meccsen fog eldőlni. Biztosra kell menni azt illetően, hogy a lehető legmegfelelőbb módon fel vagyunk készülve, nem hibázhatunk."

 

"A bajnoki rendszerű futballban van esély a hibák kijavítására, hibázhatsz és veszíthetsz, mert később majd lesz lehetőséged újra jó eredményt elérni."

 

"A tornákon ha vesztésre állsz egy bizonyos gólmennyiség felett, akkor onnan nagyon nehéz visszajönni. Még jobban koncentrálnod kell. Szerintem ez a legfontosabb dolog számunkra. Ez lesz a legnagyobb erőpróba."

 

 

Hétfőn a Vörös Ördögök számára az FC Kobenhavn jelenti majd a következő kihívást és amennyiben sikerül legyőzniük a dán ezüstérmest, egy szintén Kölnben rendezendő elődöntő várna rájuk jövő vasárnap.

 

Szintén a RheinEnergieSTADION ad majd otthon a sorozat augusztus 21-i döntőjének is és amennyiben Ole Gunnar Solskjaer legénysége bejutna, úgy az lenne a 15. mérkőzésük a koronavírus világjárvány okozta karanténidőszakot követő június 19-i újraindulás óta eltelt 63 nap alatt.

 

Mindazonáltal Fred hiszi, hogy a gyors tempójú, mérkőzésekkel teletűzdelt Premier League szezonjuk elmúlt hetei segítségükre lesz a hosszúra nyúlt idényük zárásakor.

 

"Megszoktuk a júniusi és júliusi sűrű időszakban, hogy a mérkőzések egyre-másra követik egymást" - tette hozzá.

 

"Úgyhogy már nem fog újdonságot jelenteni számunkra, sőt, szerintem előnyünkre fog válni ez akkor, amikor gyors egymásutánban kell játszanunk a mérkőzéseket, mint ami Németországban is várhat ránk."

 

"Szerintem előnyt fog jelenteni számunkra ez az Európa-liga jelenlegi lebonyolítási rendszerében - biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - FC Kobenhavn

Európa-liga negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!