Manchester United 0-0 FC Köbenhavn, h.u.: 1-0

A vártnál nehezebben, hosszabbítás után, de kiharcolta a továbbjutást Solskjaer csapata.


Ole Gunnar Solskjaer erős kezdőcsapatot küldött fel a pályára, ami nem is volt véletlen, hiszen az EL negyeddöntője egyetlen találkozón dőlt el.

 

Magabiztosan kezdte a mérkőzést a United, leginkább az történt a pályán, amit a Vörös Ördögök szerettek volna, bár komoly helyzetekkel adósak maradtak a játékosok az első percekben.

 

Az első lövésre a 9. percig kellett várni, ekkor Rashford 30 méterről leadott szabadrúgása gurult el a kapu mellett, majd fél perc múlva Martial előtt adódott lehetőség, de ez még a francia csatárt is meglepte, így a labdát nem tudta irányítani, csak beleért.

 

A 13. percben bal oldalon futott egy dán támadás, Falk középre passzolt, majd átkerült a játékszer Stagéhoz, aki laposan centerezni próbált, Daramy lövésre emelte lábát, de Bailly mentett az utolsó pillanatban.

 

Három perccel később egy baloldali szöglet szállt be Romero kapuja elé, Williams mentett fejjel nagyot - kezdett éledezni a Köbenhavn.

 

A 17. percben Fred adta el saját térfelének közepén a labdát, három támadó mehetett kapura, de Bailly, majd Maguire blokkolt, de még Pogbának is komoly feladata adódott. Fred mindegyiküknek köszönetet mondhatott.

 

Az ivószünet környékén a néhány percnyi zavar után kezdett megint éledezni a United. Fernandes lőhetett szabadrúgást remek helyről, de a labda a kapu fölé szállt.

 

A 30. percben Rashford beadása szállt Martial felé, de nem érte el a csatár, pedig jól elmozdult emberéről.

 

A korábbi manchesteri játékos, Varela remek beadása találta meg Daramy-t, aki egyből kapura tüzelt, de Bailly szögletre mentett.

 

A félidő végén Martial, Rashford és Greenwood is helyzetbe került. A francia remek beadást kapott Wan-Bissakától, de nem tudta belőni a kapuba a játékszert, Rashford szélről, váratlanul lőtt, a kapus csak öklözni tudott, majd egy remek átadás után Greenwood futott kapu felé, majd kilőtte a hosszú alsót. Mindenki örült, de sajnos nem sokáig, mert a VAR után kiderült, Mason lesen volt, így maradt a 0-0.

 

Szünetben nem történt változás a csapatban, továbbra is az a 11 játékos lépett pályára, akik kezdték az összecsapást. Megint aktívabb volt a Solskjaer-csapat, de komoly helyzetek továbbra is elmaradtak. A koppenhágaiak nagyon fegyelmezetten védekeztek és ha be is csúszott 1-2 hiba, a manchesteriek nem tudták kihasználni azokat.

 

Tíz percnyi játékot követően Fernandes és Williams járatta a labdát az ellenfél tizenhatosa előterében, a bekk Fred elé gurított, a középpályás lövését fogta Johnsson.

 

Az 57. perc megint gólt hozott; Greenwood lőtt kapufát, a kipattanót Rashford lőtte a kapuba, de lesen volt a támadó, így maradt a 0-0.

 

A 61. perc helyzeteket hozott mindkét kapu előtt; előbb Fernandes zseniális átadását lőtte kapura gyengén Rashford, majd 4 támadó loholt 4 védőre a túloldalon, Wind lövését azonban fogta Romero.

 

A 63. percben Fernandes 25 méterről lőtt, de csak a kapufát találta el - hihetetlen, hogy minden kifelé pattan.

 

Óriási lehetőség adódott a dánok előtt. Falk csinált bolondot Williams-ből, kapu elé gurított, onnan még tovább került a labda Oviedo elé, ám az Angliát is megjárt labdarúgó lövését blokkolta Wan-Bissaka. Mekkora mentés volt!

 

Fernandesnek megjött a kedve, újra komoly bombát indított útnak, Johnsson csak öklözni tudta. Pogba sem akart lemaradni, a dánok kapusa védeni tudott.

 

A 81. percben csodás támadást vezettek a "vendégek", Varela esett el Williams mellett, de a francia játékvezető nem ítélt büntetőt. Hozzátesszük, hogy helyesen tette.

 

Martial villant a 84. percben, de tekerését szögletre tolta Johnsson. Óriási védés volt!

 

A rendes játékidő utolsó percében Martial kezdett szlalomozni, elment 3 védő mellett, de Nelssonon nem tudott átjutni. A dánok védője elképesztő meccset játszott ma, kiválóan védekezett.

 

A 93. percben Stage átlövése kerülte el a kaput. Nem lett volna jó ebből gólt kapni...

 

Kilencven percnyi játék alatt nem sikerült döntésre vinni a továbbjutást. A második félidőben többet támadott a United, de sajnos csak lesgólokat és kapufákat sikerült szerezni.

 

A hosszabbítás 3. percében Martial tört be a tizenhatoson belülre, már csak a kapussal állt szemben, aki elképesztően nagyot védett. A labdát hamar visszaszerezték a Vörös Ördögök, Martial megint helyzetbe került, ám szabálytalankodtak ellene, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Fernandes vállalta el, be is lőtte, 1-0 a Unitednek.

 

A gól megnyugtatta a csapatot, mely kézben tartotta a találkozót. A dánok helyzetig sem jutottak, pedig feljebb léptek, amivel nagyobb területek nyíltak meg Rashfordék előtt.

 

A hosszabbítás első félidejének utolsó pillanataiban nagyszerű támadást vezetett a manchesteri alakulat, Mata tálalt Fernandes elé, aki 18 méterről lőtt, Johnsson megint elképesztően nagyot védett. Akárcsak a megítélt szöglet után, akkor Mata helyzeténél lábbal hárított.

 

Fordulás után Pogbáék kiválóan járatták a labdát, sokat passzoltak, az ellenfél pedig nem könnyen tudott labdát szerezni. Legalábbis így volt 5 percig, ami után átadta a teret ellenfelének a csapat. Így viszont nagyon tömör védelemmel találta szemben magát a dán gárda, amit nem volt könnyű feltörni.

 

Jól, szervezetten védekezett a koppenhágai csapat, ám végül csak sikerült a Unitednek betalálnia. Nehéz szülés volt, nem sokan gondolták, hogy hosszabbításig bírják az Oroszlánok.

 

 

Európa-liga, negyeddöntő


Manchester United 0-0 FC Köbenhavn, h.u.: 1-0


RheinEnergieStadion, Köln

 

Játékvezető: C. Turpin (FRA)

 

 

United: Romero - Wan-Bissaka, Bailly(Lindelöf 70.), Maguire, Williams - Fred(Matic 70.), Pogba - Greenwood(Mata 91.), Fernandes, Rashford(Lingard 113.) - Martial(McTominay 121.)


Nem használt cserék: De Gea, Fosu-Mensah, Mengi, Pereira, Lingard, Chong, Ighalo

 

Köbenhavn: Johnsson - Varela(Bartolec 105.), Nelsson, Bjelland, Boilesen(Bengtsson 15.) - Biel(Oviedo 57.), Stage(Mudrazija 105.), Zeca - Daramy(Kaufmann 57.), Older Wind, Falk Jensen(Boving 112.)


Nem használt cserék: Andersen, Grytebust, Papagiannopoulos, Hjaelmhof, Vick

 

Gólszerző:  Fernandes 93' (11-es)

 

Sárga lap: Maguire, Bailly illetve Kaufmann, Stage, Zeca


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!