Sevilla 2-1 Manchester United

Érvényesült a futball egyik alaptörvénye: a kihagyott helyzetetek megbosszulták magukat.


Jó iramban kezdtek a csapatok, a mérkőzés első perceiben United dominált. A Vörös Ördögök már az első percben helyzetet igyekeztek kialakítani, de Greenwood lövését végül szögletre blokkolták a védők. A sarokrúgásnál hiányzott az összhang, így végül egy elpuskázott lehetőség lett belőle.

 

Néhány perccel később a Sevilla is megmutatta, hogy a pályán van, szögletet harcoltak ki a spanyolok, de hasonlóan eredménytelen lett, mint a másik oldalon.

 

A 7. percben azonban siker koronázta a United törekvéseit, Martial kapott labdát a 16-oson belül, lágyan Rashford elé tette, aki a kijövő kapusba rúgta a labdát, azonban a menteni igyekvő védő csúnyán eltalálta a lábát. Büntető!

 

Bruno Fernandes szokásos szökkenő mozdulatával elvégzett büntetője védhetetlen volt, magabiztosan bombázta a léc alá. A kapus érezte ugyan az irányt, de hárítani esélye sem volt, 1-0!

 

 

A 14. percben a United megduplázhatta volna előnyét, Bruno Fernandes remek labdáját azonban Fred elteketóriázta, óriási ziccert hagyott ki a brazil!

 

A 15. percben Ocampos révén talált kaput először a Sevilla, de David de Gea hárítani tudott.

 

A 26. percben ez már nem így történt, egy gyors bal oldali akció után a középre tett labda elsuhant Williams cipője orra előtt és a kapusunk sem ért át a másik oldalra, Suso pedig kíméletlenül a rövid sarokba bombázott. 1-1!

 

A 33. percben Martial tekert kapu fölé Pogba és Greenwood adogatása után. Talán célszerűbb lett volna a franciának a kis gól is gól elvét vallani, és inkább laposan tekerni takarásból az alsó sarok felé, mint sem a "ficakot" megcélozni.

 

A félidő végén nagy hajrát produkált a United, a 45. percben Rashford húzott befelé, majd lőtt nagyon mellé, a 46. percben Bruno Fernandes bombázott középre, majd 47. percben Rashford gabalyodott a labdába egy ígéretes akció közepette.

 

A fordulás után ismét a United pillanatai következtek, az angolok szinte tűzijátékot tartottak a spanyol kapu előtt. 50 másodperc sem kellett, hogy Greenwood kerüljön ziccerbe, de a kapus lábbal hárítani tudott. Néhány percre rá először Martial került helyzetbe, de a spanyolok hálóőre ismét a helyén volt, a kipattanó labdát pedig a védők blokkolták Bruno Fernandes kísérletét követően.

 

Az 53. percben ismét Martial hibázott ziccert, a 72. percben pedig Greenwood volt talán kissé önző egy ígéretes jobb oldali akciót követően. Ekkorra már 3-4 góllal is vezethetett volna a csapat.

 

Ahogy pedig az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 78. percben Navas tekerte a jobb szélről be a labdát, középen pedig Lindelöf mögött L. de Jong érkezett, aki dropból a kapuba vágta. Ismét borzasztó védekezést mutatott be a Vörös ördögök hátsó alakzata. 2-1!

 

 

A United játékosain a mérkőzés hátralevő idejében abszolút kijött a fáradtság és a zavarodottság, a pontatlan passzok tömkelegét csak a játékosok mozgásának hiánya és tanácstalansága múlta felül. A Vörös Ördögök becsülettel próbálkoztak a mérkőzés végéig, nagyobb helyzetet azonban már nem sikerült kialakítaniuk.

 

A gyatra helyzetkihasználás megbosszulta magát, a hosszabbításban még Fred hibáját követően De Jong vezethetett egy veszélyes kontrát, azonban Maguire ezúttal menteni tudott.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!