Upamecano a következő kiszemelt?

Miután az Ajax középpályásával, Donny van de Beekkel történt megegyezést követően gyakorlatilag megvan a nyár első nagy igazolása, így Ole Gunnar Solskjaer már a Red Bull Leipzig védője, Dayot Upamecano megszerzésével foglalkozik a Manchester Unitednél.


A holland válogatott Van de Beek 40 millió fontért történő Old Traffordra igazolását még a hét folyamán véglegesíthetik, miután sikerült mindenben megegyezni az Ajaxszal a United által január óta élénken figyelt játékos kapcsán.

 

Azonban a nyári átigazolási időszak top célpontjaként emlegetett Jadon Sancho kapcsán leginkább az érte kért irreálisan magas ár miatt megfigyelhető lassú tempót követően Solskjaer szeretné, ha magasabb sebességi fokozatba tudnának kapcsolni a csapat megerősítését illetően és még a szeptember 19-i Crystal Palace elleni szezonnyitót megelőzően sikerülne nyélbe ütni az üzleteket.

 

Az ESPN hírforrásai szerint a norvég menedzser számára most Harry Maguire párjaként egy klasszis középhátvéd megszerzése élvez prioritást és közülük is Upamecano az első számú kiszemelt.

 

A 21 éves játékos, aki nemrég írta alá 2023 nyaráig szóló szerződés hosszabbítását, lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő a Bajnokok Ligájában az előző idényben a lisszaboni minitorna elődöntőjéig jutó lipcseiek színeiben.

 

 

Korábbi szerződése csak 2021 nyaráig kötötte volna Lipcsébe - amelyben 60 millió eurós kivásárlási záradék szerepelt - de annak ellenére, hogy hosszabb távra elkötelezte magát Julian Nagelsmann csapatához, német sajtóértesülések szerint a kivásárlási záradék összege 42 millió euróra csökkent, amelyet a 2020/21-es szezont követően lehet aktiválni.

 

Solskjaer mindenképpen szeretné, ha az ügy végére már az idei átigazolási időszakban pontot tehetnének és az ESPN értesülései szerint német részről is hajlanának arra, hogy a nemzetközi átigazolási időszak október 5-i zárását megelőzően lezárják az eladási folyamatot.

 

A Unitednél várhatóan több védő lábára is útilaput köthetnek, ugyanis Marcos Rojo, Phil Jones és Chris Smalling rúdja is kifelé áll az Old Traffordról.

 

Ole-nek emellett kétségei vannak Eric Bailly és Victor Lindelöf megbízhatósága, illetve Axel Tuanzebe sérülékenységét illetően is, így egy új középhátvéd szerződtetése minden korábbinál fontosabbnak tűnik számára.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!