Luton Town 0-3 Manchester United

A Vörös Ördögök biztosan léptek tovább a Ligakupában.


Ole Gunnar Solskjaer szinte teljes kezdőcsapatát kicserélte a hétvégéhez képest, ami egyáltalán nem volt meglepő.

 

Jól kezdett a csapat, a 4. percben Lingard megiramodása után lövésig is eljutottak a Vörös Ördögök, jobban mondva közülük Mata, de Shea kapus védeni tudott a rövid alsónál.

 

Maguire is lövésre szánta el magát, de a labda csúnyán elkerülte a kaput. Nem sokkal később egy ígéretes és tetszetős támadás futott a bal oldalon, Lingard ugrott ki, okosan gurított középre, ahol van de Beek hagyta, hogy a mögötte érkező Mata elé kerüljön a játékszer, a spanyol el is lőtte azt, de Shea szépen mentett.

 

A 17. percben Williams adta el csúnyán, amiből kontrázott a hazai alakulat, végig is tudta vezetni a támadást, a lövés azonban az oldalhálóban kötött ki.

 

Fred is próbálkozott, lövése szögletre pattant.

 

A félidő felénél éledeztek a hazaiak, egyre bátrabban jöttek előre, lövésekig és szögletekig jutottak el, de komoly veszélyt nem tudtak ezekből kialakítani.

 

A Unitednek volt bő 10 perce, amikor nem nagyon jött ki térfeléről, de utána megint kicsit felpörgött Solskjaer gárdája és a Luton beszorult tizenhatosa elé. A nyomásnak meg is lett az eredménye, Williams ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A végrehajtó Mata volt, higgadtan lőtt a bal alsó sarokba, 1-0 a Unitednek.

 

Ez is maradt az eredmény a szünetig. A vendégek többet tettek a vezetés megszerzéséért, még ha a Town olykor meglepően jól passzolgatott. Van de Beek, Lingard, Fred, Mata és Matic jól mozgott, sokat volt játékban.

 

A második játékrész halványan kezdődött, a kapukra semmi veszélyt nem jelentettek a csapatok.

 

Az első komolyabb eset egy Lingard-lövés volt, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Matic a semmiből átlövést küldött kapura, Shea oldalra tolta a bal alsóba tartó labdát.

 

A 73. percben Wan-Bissaka laposan középre lőtt labdája akadt el egy védőben, de Van de Beek azonnal elvette a labdát és közelről a rövidre lőtt, de a hazaiak kapusa szögletre mentett.

 

A 81. percben óriási lehetőség adódott a Luton előtt. A 16-os sarkához közel jutott szabadrúgáshoz a hazai alakulat, a pontrúgást a hosszúra ívelték, ahonnan erős fejes szállt Henderson kapuja felé, a fiatal kapus nagyot védett, a kipattanót Bailly mentette a gólvonal elől.

 

A következő percben a csereként beálló Fernandes lövését tolta szögletre Shea kapus. Az utolsó 10 percre kicsit felélénkült a találkozó, ami kellett is, mert a második félidő színvonala nem volt a legmagasabb.

 

Szép támadást vezetett a United, Greenwood tálalt Rashford elé, aki kirobbant két védő között és a kapus mellett a hálóba gurított, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

A 90. percben a lelkesen játszó Lingard 15 méterről lőtt, de fél métert tévedett., majd fél perc múlva egy kontrából Rashford lövését kellett fognia Shea-nek.

 

Nem volt vége a mérkőzésnek még, amikor Greenwood a lábak között talált a kapuba, amivel beállította a 3-0-s végeredményt.

 

A manchesteriek megérdemelten nyerték meg a találkozót, szinte végig kézben tartották a meccset. Több jó teljesítményt is láthattunk, bár az is tény, ez a Luton gyengébb, mint a hétvégi Palace volt.

 

Ligakupa, 3. forduló
Luton Town 0-3 Manchester United
Kenilworth Road

 

Vezette: Tim Robinson

 

Luton: Shea, Tunnicliffe, Bradley, Hylton, Shinnie, Moncur(Lee 76.), Lockyer, Clark(Cornick 76.), Kioso, Norringhton-Davies, Lualua
Nem használt cserék: Sluga, Cranie, Pearson, Mpanza, Collins

 

United: Henderson; Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Williams; Fred, Matic; Mata(Greenwood 78.), Van de Beek(Fernandes 78.), Lingard; Ighalo(Rashford 79.)
Nem használt cserék: Grant, Dalot, James

 

Gólszerző: Mata 44' (11-es), Rashford 88', Greenwood 92'

 

Sárga lap: Kioso, Hylton illetve Williams


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!