De Gea: Karrierem során most érzem magamat a legjobban

David de Gea elmondása szerint most érzi karriere során a legjobban magát és eltökélt, hogy a Manchester Unitedet további trófeák megnyeréséhez segítse.


A manchesteri szerződését 1 évvel ezelőtt meghosszabbító kapus a MUTV munkatársával, Mark Sullivannel ült le azért, hogy visszatekintsenek a múlt szombati, vitás Crystal Palace elleni büntetőre és hogy meséljen arról, milyennek érzi az életet manapság a Manchester United kapusszekciójában.

 

De Gea elmondta, hogy mindegyik portás és az edzőik között is erős kötelék alakult ki, ő pedig még soha nem érezte ennyire erősnek magát.

 

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte az emberek hajlamosak-e elfelejteni, hogy személyében még mindig egy fiatal kapusról van szó, a spanyol válogatott játékos így felelt:

"Igen, talán így van, mert már fiatal korom óta nagyon sokat játszottam, de valószínűleg most érzem a legjobbnak magamat egész eddigi karrierem során."

 

"Nagyon-nagyon jól érzem magamat, nagyon magabiztos és pozitív vagyok, ez pedig hihetetlenül fontos számomra. Most itt az idő, hogy visszatérjünk a győzelem útjára és trófeákat hódítsunk el. Számomra jelen pillanatban ez most a legfontosabb. Ahogy mondtam, nagyon jól érzem magamat."

 

"Nagyszerű mindennap együtt dolgozni és edzeni a kapustársaimmal és az edzői stábbal."

 

"Mi mindig megpróbálunk tanulni egymástól és hajtani a másikat. Ha valaki megnézi az edzéseinket, akkor láthatja, hogy mennyire együtt vannak most a kapusok."

 

"Nagyon fontos, hogy jó érzésekkel legyünk a többi kapus és a kapusedzők felé is. Ahogyan említettem, nagyon jó edzésmunkát végzünk - az egész kapusszekciót illetően. Minden egyes napon ezen a szinten kell teljesítenünk és meg kell mutatnunk a játékostársainknak, hogy a kapusok 100 százalékos állapotban vannak. Most már annak kell a célnak lennie, hogy trófeákat szerezzünk."

 

 

Visszatekintve a Palace elleni incidensre, amikor De Gea kivédte Jordan Ayew büntetőjét, ám visszafújták, mert túl korán ellépett a gólvonalról, majd Wilf Zaha az ismétléskor már nem hibázott, David így folytatta:

"Ez kissé őrületes volt. Már a tizenegyes hárítása sem egyszerű feladat, de ha még sikerül is, visszafújhatják, lecserélhetik a rúgó játékost, így pedig nincs nyomás annak a játékosnak a vállán, aki hibázott. Ez egy kicsit fura nekem. De ilyenek a szabályok, én pedig megpróbáltam újra kivédeni, ezúttal végig a vonalon tartózkodva."

 

"Igaz, hogy az első mérkőzés nem sikerült a legjobban számunkra. Fura helyzet volt azt követően, hogy az előző szezon vége után nem volt megfelelő időnk a pihenésre, de ez minden egyes csapatra igaz."

 

"El kell kezdenünk mérkőzéseket nyerni. Az előző idényben nagyon erősen zártunk, szóval meg kell próbálnunk úgy játszani, mint tettük azt az előző szezon utolsó 10 fordulójában. Így kell játszanunk, mert akkor tudjuk a legjobb futballunkat hozni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!