Rashford: Sokkal jobbá kell válnunk

Marcus Rashford boldog volt ugyan az 'őrült' mérkőzésük után járó három ponttal, azonban a 10-es számú játékosunk nagy arányú fejlődést vár a Vörös Ördögöktől az elkövetkező hetekben.


A támadó a góljával megszerezte a United 10000. találatát valamennyi bajnokságot figyelembe véve, ami a Vörös Ördögök első szezonbeli győzelmét is jelenthette volna, ha a ráadásban nem érkezik a Sirályok egyenlítő találata.

 

Mind tudjuk azonban, mi történt ezután - Harry Maguire fejesébe Neal Maupay ért bele kézzel, Bruno Fernandes pedig fantasztikus gólt szerzett a tizenegyes pontról azt követően, hogy Chris Kavanagh a teljes játékidő vége után fújta azt vissza.

 

 

Rashford úgy gondolja, hogy szerencsésnek mondhatják magukat amiatt, hogy pontokkal sikerül visszatérni Manchesterbe, ugyanakkor kiemelte azt is, hogy nem adták fel Solly March kései egyenlítő gólját követően sem.

 

"Ez volt a legőrültebb mérkőzés, amiben valaha részt vettem" - mondta Rashford.

 

"Négyszer, vagy ötször is eltalálták a kapufát. A VAR-t is igénybe kellett venni a mi büntetőnkhöz és a mérkőzésen befújt más büntetőkhöz is."

 

"Szerencsésnek mondhatjuk magunkat a három pont miatt, de be kell látni, hogy az egyenlítő góljukat követően is megmutattuk a személyiségünket és hajtottunk tovább. A semmiből kényszerítettünk ki szögletet és bedobást is a bal oldalról."

 

"Harry elszántsága volt a kulcs a játékszer megszerzésében, aki kiharcolt nekünk egy tizenegyest is, Bruno pedig eltekerte azt a kapus mellett."

 

 

Marcus inkább a csapat egészének teljesítményéről és az eredmény fontosságáról beszélt, mintsem a lélegzetelállító góljáról, amit teljes higgadtsággal oldott meg úgy, hogy a Sirályok védői a nyakában loholtak.

 

A 22 éves játékos egy tanulási lehetőségként fogja fel a mérkőzésen történteket, ami egy löketet is adhat a kemény októberi menetrend előtt, ahol olyan csapatok ellen kell otthon pályára lépnünk, mint a Tottenham, a Chelsea, vagy az Arsenal.

 

"10000 gól? Vicces, ahogy erre sor került, de ezt természetesnek kell tekintenünk" - mondta Marcus.

 

"Motivációként kell felhasználnunk ezt a három pontot, hogy fejlődjünk és jobbá váljunk. Sokat kell még javulnunk, ha el akarjuk érni a szezon elején kitűzött céljainkat."

 

"Az első meccsen lassan kezdtünk, úgyhogy most még fontosabb volt, hogy pontokat szerezzünk. A legfontosabb, hogy azzal, hogy elvesztettük az első bajnokinkat, ma mindenképpen győznünk kellett."

 

"Nem számít hogyan nyertünk, megvan a három pont, megyünk tovább előre és fejlődni fogunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!