Brighton & Hove Albion 0-3 Manchester United

A United ezúttal sokkal jobban teljesített ellenfelénél és biztosan nyerte meg a találkozót, bejutva a Carabao Cup következő körébe.


Mindkét csapatban rengeteg változás történt a hétvégi kezdőkhöz képest, a Unitednél Henderson állt a kapuban és bekerült a holland Van de Beek is a csapatba.

 

Az első percek nagy manchesteri fölényt hoztak labdabirtoklás terén, de csak szögletig jutott el a gárda. A 10. percben Ighalo és McTominay összjátéka hozhatott volna komolyabb lehetőséget, ha egy védő nem mentett volna szögletre.

 

Tizenhét percet kellett várni az első komolyabb helyzetre, Ighalo kapott kiváló átadást, elvitte a kapus mellett, de túlságosan kiszorított helyzetbe került, emiatt pedig nem tudta a kapuba passzolni a játékszert.

 

A 26. percben Mac Allister okosan tette Jahanbakhsh elé, aki 17 méterről lövésre szánta el magát, Hendersonnak kellett nyújtóznia, majd másodjára meg is fogta a labdát.

 

Három perccel később Fred unta meg a dolgokat, gondolt egyet és 30 méterről laposan erőteljes lövést küldött Steele kapujára, a portás biztosan hárított, ki sem jött róla a labda.

 

Kicsit feljebb tudott lépni a Brighton, egyre több időt tudott ellenfele térfelén tölteni, de a Vörös Ördögök tizenhatosáig nem igazán tudtak eljutni. Egészen a 37. percig. Ekkor Henderson rossz kirúgását fülelték le a Sirályok, Mac Allister átlövése a léc fölé szállt, fél métert tévedett a támadó.

 

A 44. perc gólt hozott, pedig a játék képe alapján nem nagyon volt várható. Mata a jobb oldalról végzett el szabadrúgást, remekül szállt a labda a kapu elé, ahova tökéletesen érkezett McTominay, aki közelről a kapuba fejelt. 1-0 a Unitednek!

 

Nem volt valami nagy iram a félidő alatt, ráadásul nagyon sok hiba jellemezte mindkét együttes játékát. A Unitednél a védelmet lehetne kiemelni, valamint a támadók közül Matát, ő volt a legaktívabb, pedig Dalot semmit nem segített neki a jobb oldalvonal mentén. Fred rengeteg passzt rontott, James teljesen súlytalan, akárcsak Van de Beek, aki nem ebben a 45 percben mutatta meg, hogy a kezdőcsapatban kellene lennie mindig. Sajnos Ighalo sem brillírozott, technikailag nagyon alacsony szintet képvisel. Mégis vezet a United, ami pozitív.

 

Agresszív játékkal rukkoltak elő a hazaiak a szünet után, sokkal feljebb léptek, próbálták minél hamarabb megzavarni ellenfeleiket.

 

Az 52. percben Fred végezhetett el szabadrúgást 24 méterről, Steele védett. Erős volt a lövés, de nem volt a legtökéletesebben helyezve.

 

Egyre jobban nyomott a Brighton, a 67. percben Hendersonnak nagyot kellett védenie, amit meg is tett, megtartva a vezetést a United számára.

 

A 73. percben Van de Beek kapott labdát, háttal állt a kapunak, így azt gondolta, sarokkal teszi tovább Mata elé, sikerült is neki, a spanyol pedig már a tizenhatoson belül volt, 11 méterről lövésre lendítette lábát és kilőtte a bal alsót, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Két perccel később Dalot beadására érkezett Pogba, hét méterről fejelt, de a labda a kapufa mellett elhagyta a játékteret.

 

A 79. percben Rashford iramodott meg, Veltman szabálytalankodott ellene, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Pogba végezte el, a labda épp a szabálytalankodó Veltmanon megpattanva kötött ki a kapuban. 3-0 már!

 

A 87. percben Lingard iramodott meg a jobb oldalon, egy csellel elküldte védőjét, de ballal leadott lövése elkerülte a kaput. Bent kérte Rashford, ő is egy opció lehetett volna ennél a támadásnál.

 

Gross próbálkozott a 91. percben, de csúnyán kaput tévesztett. Ez nem az ő meccse volt.

 

A gyenge első félidőt követően sokkal jobb másodikat láttunk, ráadásul még két gól jött, így a manchesteriek 3-0-lal mentek tovább a kupában.

 

 

Ligakupa, 4. forduló
Brighton & Hove Albion 0-3 Manchester United
Amex Stadium

 

Vezette: Graham Scott

 

Brighton: Steele - Burn, Dunk, White - Veltman, Molumby(Sanders 81.), Gross, Bernardo - Jahanbakhsh(Maupay 50.), Mac Allister - Gyökeres(Trossard 63.)
Nem használt cserék: Sanchez, Roberts, Cochrane, Jenks

 

United: Henderson - Dalot, Bailly, Lindelöf, Williams - McTominay, Fred(Lingard 81.) - Mata, Van de Beek, James(Rashford 69.) - Ighalo(Pogba 69.)
Nem használt cserék: Grant, Greenwood, Mengi, Fosu-Mensah

 

Gólszerző: McTominay 44', Mata 73', Pogba 80'

 

Sárga lap: Burn, Veltman illetve Lindelöf


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!