Sorsoltak a Bajnokok Ligája csoportkörére

Az UEFA által Genfben rendezett sorsolás eredményeként a Manchester United több nagy összecsapásnak is elébe néz a 2020/2021-es Bajnokok Ligája csoportkörben.


A Vörös Ördögök a Premier League előző szezonjának 3. helyén végezve vívták ki a jogot a legrangosabb európai kupasorozatban való szereplésre, amelyet majd a hónap végén, Isztambulban kezdenek meg.

 

Miután a 2. kalapban kaptak helyet, Ole Gunnar Solskjaer legénysége az elsőből megkapta a Paris Saint-Germaint, a harmadikból az RB Leipziget, a negyedikből pedig az Istanbul Basaksehirt.

 

A PSG-vel eddig egy párharc keretében kerültek csak össze a manchesteriek, amikor a 2018/19-es idényben drámai körülmények között került sor a továbbjutó csapat kilétére. A francia bajnokcsapat az Old Traffordon két gólos előnyre tett szert a nyolcaddöntő első mérkőzésén, de Romelu Lukaku a Parc de Princes-ben rendezett visszavágó első félidejében duplázni tudott, mielőtt Marcus Rashford hosszabbításban értékesített büntetőjével kiharcolták volna a továbbjutást 3-3-as végeredménnyel, idegenben lőtt több gólnak köszönhetően.

 

 

Az RB Leipzig teljesen új ellenfél lesz a Unitednek - a német klubot csak 2009-ben alapították, de az elmúlt években üstökösszerű utat jártak be, amelyet jól példáz, hogy az elmúlt két szezonban bronzérmesek lettek a Bundesligában. A 2019/20-as szezonban a lipcseiek a Bajnokok Ligája elődöntőjéig meneteltek, miután a kieséses szakaszban búcsúztatni tudták a Tottenhamet és az Atletico Madridot is.

 

Az Istanbul Basaksehir újonc a Bajnokok Ligájában és még ők sem találkoztak a manchesteriekkel, azonban lesz ismerős közöttük, ugyanis egykori szélső védőnk, Rafael már őket erősíti.

 

Meccsnapok:

1. meccsnap: október 20/21
2. meccsnap: október 27/28
3. meccsnap: november 3/4
4. meccsnap: november 24/25
5. meccsnap: december 1/2
6. meccsnap: december 8/9


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!