Ligakupa: Folytatás megint idegenben

Ismét Premier League csapat ellen és megint idegenben kell kivívni a továbbjutást a Manchester Unitednek, amikor a Ligakupa negyeddöntőjében lépnek majd pályára.


A Vörös Ördögök majd az Everton gárdájával mérkőznek meg a Goodison Parkban a december 21-én kezdődő hét folyamán.

 

Ole Gunnar Solskjaer együttese szerdán az Amex Stadiumban, a Brighton & Hove Albion 3-0-s legyőzésével biztosította be helyét a legjobb nyolc csapat között.

 

Bár a második számú angol kupasorozat eddigi két mérkőzése között csak hét nap telt a manchesteriek számára, a következő bevetésre egészen karácsonyig kell majd várniuk.

 

Az Everton elleni összecsapásra egy nagyon sűrű időszakban kerül majd sor, amelyet majd két régi riválissal történő hazai bajnoki összecsapás - december 19-én a Leeds United, a Boxing Day-en pedig a Leicester City elleni mérkőzés - fog majd közre.

 

 

Ez csak a negyedik alkalom lesz, hogy a United összefut majd a Stolverkosokkal a Ligakupában, a mérleg pedig jó omen lehet számukra, ugyanis eddig mindig az idegenben játszó csapat jutott tovább a párharcból. A liverpooliak 1976-ban 3-0-ra nyertek az Old Traffordon, majd 8 évvel később 2-1-re; a United pedig 1993-ban Ryan Giggs és Mark Hughes góljaival 2-0-al jutott tovább a Goodison Parkban.

 

A Manchester United 22. alkalommal jutott el a Ligakupa negyeddöntőjéig, amelyek után a végső győzelem ötször (1992, 2006, 2009, 2010 és 2017) sikerült.

 

Az előző szezon ezen szakaszában a Colchester United 3-0-s legyőzésével biztosította be a csapat, hogy 16. alkalommal játszhatnak elődöntőt.

 

A Ligakupa negyeddöntő sorsolása

Stoke City v Tottenham Hotspur

Brentford v Newcastle United

Arsenal v Manchester City

Everton v Manchester United


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!