Amad Traore érkezhet, de csak januárban

A Manchester United tárgyalásokat folytat az Atalanta 18 éves szélsője, Amad Traore leigazolása kapcsán, de az ügylet véglegesítésére valószínűleg csak januárban kerül majd sor.


A Sky Italia értesülései szerint a United 27 millió font plusz bónuszokért szerezheti meg Traore-t, aki sokáig úgy tűnt, hogy a Parma játékosa lesz, ám az átigazolása végül meghiúsult.

 

Bár az átigazolási időszak utolsó napján a Vörös Ördögök még nyélbe üthetnek üzleteket, úgy tűnik, hogy az ügy végére csak 2021 januárjában tehetnek pontot, miután a tinédzserkorú játékos munkavállalási engedélyének ügyintézése még kérdéses.

 

A United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer az egész átigazolási időszakban szélsőt szeretett volna csapatához szerződtetni, a klub pedig tárgyalásban is állt a Barcelonával Ousmane Dembele kölcsönvételét illetően, azonban úgy tudni, hogy mind a Barca, mind pedig a játékos végleges átigazolást szorgalmaztak volna.

 

Dembele azt követően került képbe, hogy a Borussia Dortmund múlt héten elutasította a manchesteriek 91.3 millió fontos ajánlatát Jadon Sanchoért és mivel mindkét játékos megszerzése eléggé valószínűtlennek tűnik, így ezért fordult a United Traore felé.

 

 

Traore 2015-ben került az Atalanta akadémiájára, a klub felnőtt csapatában pedig tavaly októberben, az Udinese 7-1-es legyőzésekor debütálhatott.

 

A tinédzserkorú játékos a kispadról beállva tudott eredményes lenni azon a mérkőzésen, ezzel pedig ő lett a Serie A első 2002-ben született játékosa, aki gólt tudott szerezni. 

 

Traore eddig három alkalommal jutott szóhoz felnőtt szinten a Serie A-ban, de az előző szezonban az Atalanta korosztályos csapatában 24 mérkőzésen 7 gólt és 11 asszisztot jegyzett.

 

Egy idénnyel korábban 18 gólt és 13 gólpasszt hozott össze, így nem volt meglepő, hogy hamar felkerülhetett az Atalanta felnőtt csapatához.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!