HIVATALOS: Edinson Cavani aláírt a Unitedhez

A Manchester United örömmel jelentheti be az uruguayi csatár, Edinson Cavani leigazolását.


A válogatott játékos egy éves szerződés keretében igazol Manchesterbe, a klub pedig további egy évnyi opcióval rendelkezik majd.

 

Cavani, aki a Ligue 1-ben és a Serie A-ban is gólkirályi címet ért el, 2007-ben történt Európába igazolása óta klub szinten 341 gólt szerzett, ezek közül 35 alkalommal pedig a Bajnokok Ligájában volt eredményes. A támadó hat bajnoki címet nyert a Paris Saint-Germainnel, 200 góljával pedig a klub történetének legeredményesebb játékosa.

 

Válogatott szinten 2011-ben megnyerte hazájával a Copa America-t, eddigi 116 mérkőzésén pedig 50-szer talált az ellenfelek hálójába.

 

Edinson Cavani

"A Manchester United a világ egyik legnagyszerűbb klubja, szóval nagy megtiszteltetés itt lenni. Nagyon keményen dolgoztam a szabadságom alatt és már alig várom, hogy ezt a klubot képviselve bizonyíthassak."

 

"Karrierem során a futballvilág legszenvedélyesebb szurkolói előtt volt lehetőségem játszani és tudom, hogy ugyanilyen érzéseim lesznek Manchesterben is. Már alig várom, hogy átérezhessem az Old Trafford hangulatát, amikor már a szurkolóknak is biztonságos lesz a visszatérés."

 

"Már nagyon várom, hogy tovább írhassam a kis saját történetemet a futball történelemkönyvében és tudom, hogy emiatt ugyanolyannak kell maradnia a figyelmemnek, mint mindig - csak a munkára szabad koncentrálnom. Beszélgettem a menedzserrel, ez pedig csak növelte abbeli vágyamat, hogy ezt a gyönyörű mezt akarjam viselni."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer

"Edinson egy hihetetlenül tapasztalt profi, aki mindig mindent belead a csapatáért. Góllövési hatékonysága klub- és válogatott szinten is fantasztikus, szóval örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kaliberű játékost szerződtethettünk."

 

"Energiát, erőt, vezéregyéniséget és nagyszerű mentalitást fog kölcsönözni a csapatnak, de ami a legfontosabb, gólérzékenységet is. Lenyűgöző karriert tudhat eddig maga mögött, trófeákat nyert szinte mindegyik klubjánál és még mindig képes arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen."

 

"Fantasztikus, hogy a fiatal játékosaink az elmúlt 10 év egyik legjobb Európában játszó csatárától tanulhatnak és ez nagy előnyükre fog válni a jövőben."

 

"Edinson pontosan tudja, hogy mi kell a sikerhez, mi pedig már mindannyian nagyon várjuk, hogy lássuk, amint hatással lesz a Manchester Unitedre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!