Rashfordot kitüntették

A Manchester United és az angol válogatott csatára, Marcus Rashford a brit lovagrend kitüntetését kapta az Egyesült Királyság kiszolgáltatott gyermekei érdekében tett cselekedeteiért.


A Királynő születésnapi elismeréseit 2020 júliusában kellett volna átadni, de eltolták, hogy a koronavírus világjárvány berobbanásakor nagy szerepet vállaló személyek is részesülhessenek benne.

 

A 22 éves Rashford sikeresen lobbizott a brit kormánynál annak érdekében, hogy a lezárások során változtassák meg abbeli tervüket, hogy felszámolják az ingyenes iskolai étkeztetés intézményét, így a nyár során is megfelelő ellátásban részesülhettek a rászoruló gyermekek.

 

Az angol válogatott azóta már egy gyermekéhezés ellen küzdő szervezetet is alapított, együttműködésben az ország legnagyobb szupermarketeivel és élelmiszer márkáival.

 

Erőfeszítései elismeréseként szeptemberben már megkapta Rashford a Professzionális Futballisták Szövetségének kitüntetését is.

 

 

"Hihetetlenül megtisztelve és lenyűgözve érzem magamat. Wythenshawe-ből származó színes bőrű fiatalként soha nem gondoltam volna, hogy lovagi címet kaphatok, ráadásul 22 évesen. Ez egy nagyon különleges pillanat nekem és a családomnak, de különösen édesanyám számára, aki igazán megérdemelné ennek a díjnak az átvételét" - kezdte Rashford közleményében.

 

"A veszélyeztetett gyermekek védelméért folyó harcnak azonban koránt sincs vége. Igazságtalanul járnék el a közösségünkkel és azokkal a családokkal szemben, akikkel találkoztam, hogy ha nem használnám fel tiszteletteljesen ezt a lehetőséget arra, hogy felszólítsam az engem erre a díjra felterjesztő miniszterelnököt, hogy támogassa a gyermekeket az őszi szünet során a gyermekétkeztetési program meghosszabbításával, miután a kényszerszabadságolások véget érnek és egyre növekedni fog a munkanélküliség. Ez csak egy újabb ragtapasz a sebünkre, de az Egyesült Királyság milliónyi gyermekének szülei számára eggyel kevesebb gondot jelentene."

 

"Álljunk össze együtt és mondjuk ki, hogy az Egyesült Királyságban egyetlen gyermeknek sem szabad éhesen ágyba mennie. Ahogyan azt korábban számtalanszor elmondtam, nem számít, hogy ki mit érez, vagy mi a véleménye, az SOHA nem a gyerekek hibája, ha nem férnek hozzá az élelemhez."

 

A Manchester United is "örömmel" számolt be játékosok pályán kívüli tevékenységének elismeréséről.

 

"A Manchester Unitednél mindenki nagyon büszke Marcusra a gyermekéhezés enyhítéséért tett erőfeszítései és munkája okán" - kezdődik a klub közleménye.

 

"A kampánya növelte egy kulcsfontosságú probléma társadalmi ismertségét és pozitív hatással volt rá, mi pedig örömmel látjuk, hogy erőfeszítését egy ilyen megtiszteltetéssel ismerték el."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!