Rashford rekordot állított be a válogatottban

A fiatal támadó illusztris társaságba került, miután a büntetőpontról betalált a belgák kapujába.


A Nemzetek Ligájában elért góljának köszönhetően - Bobby Charlton, David Beckham és Wayne Rooney után - Marcus Rashford is elmondhatja magáról, hogy United-játékosként négy egymást követő tétmérkőzésen is betalált a Háromoroszlánosok színeiben.

 

A szünet előtt a 22 éves játékos Simon Mignolet-val szemben értékesítette az angoloknak megítélt tizenegyest, ezzel válaszolva Romelu Lukaku találatára.

 

Így tehát ő lett a negyedik rekorder a vb-győztes Charlton, a korábbi kapitány Beckham, illetve a gólrekorder Rooney mellett. Utóbbi kétszer is elérte ezt a csúcsot.

 

Négy gólja csaknem 12 hónap leforgása alatt született. Az Eb-selejtezőkön sorozatban Bulgária, Montenegró és Koszovó ellen volt eredményes. Marcus 39 fellépésen 11-et jegyez eddig.

 

 

A Wales elleni barátságos találkozó után újra a kezdőben kapott helyet a Vörös Ördögök csatára, a remek formában lévő Dominic Calvert-Lewin, valamint Kieran Trippier pedig bennragadtak Gareth Southgate csapatában.

 

A fehér mezesek számára nem a legjobban kezdődött az összecsapás, Eric Dier szabálytalanságát követően Lukaku büntetett, azonban 6 perccel az első félidő letelte előtt a Jordan Hendersonnal szemben elkövetett falt miatti tizenegyest a United-kedvenc váltotta gólra.

 

A második játékrészben végül Mason Mount megpattanó lövése döntötte el a 3 pont sorsát.

 

A Roberto Martinez együttese ellen aratott siker azt jelenti, hogy a legutóbbi 21 hazai tétmeccsből 20-at megnyertek Rashfordék, és 67 lőtt gól mellett mindössze 10 alkalommal kapituláltak.

 

Az újabb győzelemmel csoportja élén áll Anglia, legközelebb ismét a Wembley-ben van jelenésük, mikor Dániát látják vendégül.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!